A început prima sesiune de examene on-line de la Universitatea din Petroșani

Home Educație A început prima sesiune de examene on-line de la Universitatea din Petroșani
A început prima sesiune de examene on-line de la Universitatea din Petroșani

În perioada 9-28 iunie 2020, studenții celor trei facultăți ale Universității din Petroșani, vor trece prin examenele semestriale care, în premieră în cadrul acestei instituții de învățământ superior, se derulează anul acesta exclusiv on-line. Măsura a fost dispusă de către conducerea Universității ca urmare a situației creeate de pandemia de coronavirus.

Rectorul Universității din Petroșani, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin apreciază că deși acest experiment didactic este unul inedit, atât pentru studenți și masteranzi cât și pentru cadrele didactice, există premisele necesare pentru derularea cu succes a acestei sesiuni și închiderea sub cele mai bune auspicii a anului universitar 2019-2020. ”Au fost efectuate o serie de verificări cu privire la modalitățile de interacțiune on line cu studenții noștri, în cursul lunilor anterioare în care activitatea de predare și chiar unele laboratoare s-au derulat în mediul virtual, iar rezultatele bune ne-au permis să adoptăm o procedură prin care și sesiunea de examene semestriale să o putem susține în același mod. Totul se desfăşoară on-line, iar începând cu data de 9 iunie, colegii profesori au început susținerea acestui tip de examen. Unii dau teste pe care studentul le rezolvă şi apoi, trimit acest test înapoi profesorului, fiind automat şi evaluat şi primind rapid și rezultatul acestuia. La unele examene contează laboratorul, care s-a ţinut de asemenea on-line, iar în unele cazuri s-a ținut cont și de laboratoarele care au fost susținute față în față, înaintea pandemiei care a condus la întreruperea cursurilor. Mai contează în evaluarea studenților şi activitatea acestora din perioada de predare, concretizată prin elaborarea de referate, rapoarte sau portofolii transmise profesorilor. Noi am elaborat și am aprobat în Senatul academic și o metodologie de desfășurare a acestor alegeri și sperăm ca, la final, să putem încheia cu bine acest an universitar aparte, în care am experimentat și noi dar și studenții noștri un nou tip de pregătire, de interacțiune și de examene exclusiv în mediul on-line”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.

Acesta mai precizează că examenele de finalizare de studii, examene de licență și disertație precum și susținerile publice de teze de doctorat și/sau de abilitare vor fi desfășurate în conformitate cu prevederile legale în vigoare și vor face obiectul unei metodologii dedicate acestora.