Grădinița ”Ana Colda” din Petrila va avea o nouă grupă cu program prelungit

Home Educație Grădinița ”Ana Colda” din Petrila va avea o nouă grupă cu program prelungit
Grădinița ”Ana Colda” din Petrila va avea o nouă grupă cu program prelungit

Cea mai nouă grădiniță din orașul Petrila dar și cea mai modernă grădiniță de acest fel din Valea Jiului, Grădinița ”Ana Colda” (Zona Lonea), își așteaptă copiii pentru înscrierea în următorul an școlar 2020-2021, cu noutăți în ceea ce privește sistemul de învățământ.

”Începând cu următorul an școlar vom avea la Grădinița ”Ana Colda” o nouă grupă de preșcolari, pe lângă cele cu program normal. Grupa cu program prelungit vine în sprijinul părinților care sunt la servici, în cadrul programului fiind incluse activități între orele 8:00 – 17:00, timp în care copiii vor servi masa și vor avea și program de somn”, spune dna. dr. ing. Cecilia Mitran, directorul Colegiului Tehnic ”Constantin Brâncuși”.

Cadrele didactice îndrumă tânăra generație în domeniul cunoașterii, îi asigură o dezvoltare fizică armonioasă, veghează asupra formării personalității și în mod deosebit îi orientează spre viitoarea activitate, cea de școlar. De o mare importanță pentru aplicarea cu succes a programelor pentru educația celor mici este spațiul în care copiii preșcolari sunt primiți, se mișcă și se joacă, iar orașul Petrila se bucură de un edificiu cu totul nou, realizat la standarde europene.

”Această grădiniță a fost construită prin programul național de dezvoltare locală (PNDL) finanțat de Guvernul României, construcție finalizată în 2019, ținându-se cont de toate noile reglementări europene, respectând toate condițiile impuse de Ministerul Sănătății. Acest spațiu este foarte bine gândit și amenajat, astfel încât să fie o sursă din care copiii să se inspire și să învețe, un loc plăcut, frumos, în care copiii se simt bine, în siguranță. Din această toamnă părinții au la dispoziție o nouă grupă promisă la deschidere, cea cu program prelungit, venind astfel în sprijinul părinților care au o ocupație”, a declarat primarul orașului Petrila, Vasile Jurca.

Așadar, părinții sunt așteptați în prima etapă a înscrierii copiilor în anul școlar 2020-2021, la secretariatul Școlii nr. 2 – ”Ana Colda” (Lonea), atât la grupele cu program normal cât și la grupa cu program prelungit, până la data de 3 iulie 2020, între orele 8:00 – 16:00. Cea de-a doua etapă de înscrieri va începe în 20 iulie până în 10 august 2020.