14.238 de hunedoreni sunt beneficiari ai Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate

Home Administrație 14.238 de hunedoreni sunt beneficiari ai Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate
14.238 de hunedoreni sunt beneficiari ai Programul Operațional pentru Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate

În localitățile județului Hunedoara continuă distribuirea pachetelor de igienă trimise de Guvernul României, prin Ministerul Fondurilor Europene care a accesat Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD) pus la dispoziție de Uniunea Europeană.

Prefectul județului, Vasilică Potecă, a constituit o echipă din cadrul Instituției Prefectului – Județul Hunedoara, coordonată de directorul cancelariei prefectului, Romeo Deteșan și de Irina Pădurean, manager public, care asigură sprijin autorităților locale pentru distribuirea pachetelor.

În județul nostru, 14.238 locuitori din toate cele 69 de unități administrativ – teritoriale beneficiază de acest ajutor. Până astăzi, au primit pachetele de la autoritățile locale, aproape 2000 de hunedoreni.

Fiecare pachet distribuit cu sprijinul Ministerului Afacerilor Interne și al Instituției Prefectului conține 5 periuțe de dinți ambalate individual, 4 tuburi de pastă de dinți de 75 ml, 1 tub de săpun lichid de 500 ml, 1 tub de șampon pentru copii de 800 ml, 1 tub de șampon pentru adulți de 500 ml, detergent granule pentru rufe colorate – 900 g, detergent granule pentru rufe albe – 1800 g.

Categoriile de persoane care vor beneficia de asistență materială de bază acordate în cadrul proiectului finanțat din POAD sunt:

– persoanele singure și familiile cărora le este stabilit, prin dispoziție scrisă a primarului, dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare;

– familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările şi completările ulterioare;

– persoane aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale şi care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, în anumite condiții.