Ploi abundente soldate cu noi inundații în 18 localități hunedorene

Home Stiri la zi Ploi abundente soldate cu noi inundații în 18 localități hunedorene
Ploi abundente soldate cu noi inundații în 18 localități hunedorene

Alte 37 de gospodării din 18 localități hunedorene au fost afectate de ploile abundente, urmare de inundații, din seara zilei de marți, 23 iunie 2020. Gospodării, terenuri agricole și drumuri din mai multe localități din centrul și nordul județului Hunedoara au fost afectate de fenomenele meteorologice și hidrologice periculoase. Este vorba despre localitățile Strei-Sângeorgiu, Orăștioara de Sus, Beriu,  Romoșel, Vâlcelele Bune, Silvașu de Jos, Sălașu de Sus, Ocolișu Mare, Sibișel, Livadia, Luncani, Sereca și Bretea Română.

De asemenea, a fost blocat Drumul Județean DJ 668 care face legătura dintre localitățile Strei-Sângeorgiu și Bățălar, unde echipele de intervenție au acționat pentru săparea în infrastructura drumului și s-a creat o breșă de scurgere pentru evacuarea apei din zona inundată. Ca urmare a ploilor, a fost afectat de aluviuni și un podeț provizoriu al CFR și terasamentul aferent de pe calea ferată Deva -Arad, între Câmpuri Surduc și Gurasada. După 70 de minute, în urma intervențiilor ISU și CFR, circulația feroviară a fost aici redeschisă însă în urma evenimentului două trenuri de călători au avut întârzieri de 100 minute.

Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a convocat în această dimineață o întâlnire de urgență cu Inspectorul șef al ISU Hunedoara, col. Viorel Demian, cu directorul SGA Hunedoara, Aura Lasconi. Totodată, directorul Direcției pentru Agricultură – Hunedoara, Călin Marian și conducerea A.B.A Crișuri – detașamentul Brad au participat telefonic la discuțiile de la Instituția Prefectului. Pentru înlăturarea efectelor negative ale inundațiilor au intervenit cu efective mărite și mijloace tehnice specifice, atât pompierii din cadrul ISU Hunedoara, tehnicieni ai Serviciului de Gospodărire a Apelor, ai Administrației Bazinală de Apă Crișuri – Zona Brad și autoritățile locale din zonele afectate.

103 pompieri militari cu 47 de mijloace de intervenție au acționat pentru evacuarea apei din beciurile, anexele și casele populației aflate în zonele afectate de fenomenele meteo. La această oră se intervine pentru limitarea efectelor inundațiilor în localitățile Bretea Română, Bățălar și Streisângeorgiu.