Tiberiu Iacob Ridzi: ”Cei care au așezat drapelul în tomberon vor fi aspru pedepsiți !”

Home Stiri la zi Tiberiu Iacob Ridzi: ”Cei care au așezat drapelul în tomberon vor fi aspru pedepsiți !”
Tiberiu Iacob Ridzi: ”Cei care au așezat drapelul în tomberon vor fi aspru pedepsiți !”

Pentru că vineri, 26 iunie în România se sărbătorește Ziua Drapelului Național, autoritățile locale din toată țara au început încă de astăzi montarea pe stâlpi și în alte locuri de vizibilitate publică a drapelului național.

La Petroșani, jurnaliștii au surprins însă o modalitate cel puțin reprobabilă în care s-a realizat montarea steagurilor pe stâlpii de iluminat public, aceștia fiind așezați provizoriu, direct în pubelele de gunoi montate pe stâlpi.

Imaginile au ajuns și în atenția reprezentanților administrației publice locale, primarul Tiberiu Iacob Ridzi declarându-se surprins dar și contrariat de cele întâmplate. ”Am luat act cu surprindere, astăzi, despre situația incredibilă produsă la Petroșani,  unde unele steaguri tricolore au fost puse în coșurile de gunoi, probabil în așteptarea montării acestora pe stâlpii de iluminat, de Ziua Drapelului Național. Gestul este incalificabil și am declanșat deja o anchetă internă, în urma căreia vor fi luate măsurile legale care se impun, măsuri care pot merge până la desfacerea contractului de muncă pentru cel care a făcut acest lucru. Situația este regretabilă și vă asigur că măsurile pe care le voi lua vor fi drastice. Ca și primar, nu pot tolera astfel de gesturi! Drapelul Național este principalul simbol al țării noastre, având darul de a ne reaminti istoria și frumusețile patriei dar și sacrificiile înaintașilor noştri, care și-au jertfit viața pentru idealurile naționale, identitatea noastră ca români. Trebuie să ne închinăm cu respect în fața unuia dintre cele mai importante simboluri ale țării – Tricolorul”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.