Autoritățile de la Uricani asigură apă potabilă și sprijin pentru sinistrați, în toate zonele calamitate

Home Administrație Autoritățile de la Uricani asigură apă potabilă și sprijin pentru sinistrați, în toate zonele calamitate
Autoritățile de la Uricani asigură apă potabilă și sprijin pentru sinistrați, în toate zonele calamitate

Autoritățile locale de la Uricani, orașul lovit cu putere de furia apelor Jiului la finalul acestei săptămâni, au fost prezenți vineri, 26 iunie, până noaptea târziu, alături de sinistrații de pe urma inundațiilor, pentru a-i ajuta să treacă peste această grea încercare care s-a abătut asupra întregii comunități.

Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu, împreună cu viceprimarul Corneliu Braia, cu administratorul public al localității, Florena Markus dar și cu echipe de angajați ai Primăriei și voluntari, au ajuns în toate zonele calamitate, pentru a sta de vorbă cu oamenii și pentru a face un prim bilanț al pagubelor produse de inundațiile de pe Jiul de vest și afluenții acestuia.

La solicitarea primarului orașului Uricani, Apa Serv Valea Jiului a pus la dispoziția oamenilor cisterne cu apă potabilă, pentru toți cei care au solicitat acest lucru, iar reprezentanții administrației publice locale au dat o mână de ajutor în distribuirea apei. ”La ce dezastru au produs viiturile în orașul Uricani, a fost de bun început evident pentru noi, că una din necesitățile de primă urgență pentru familiile sinistrate era aceea de a le asigura oamenilor apa potabilă. Am apelat la cei de la Apa Serv care, chiar dacă s-au confruntat la rândul lor cu probleme majore la obiectivele pe care le au în orașul Uricani, au răspuns imediat și ne-au trimis cisternele cu apă potabilă, din care am distribuit apă familiilor sinistrate până târziu în noapte, pentru ca nimeni să nu rămână peste noapte fără apă de băut. Mulțumim pe aceasta cale, din tot sufletul, conducerii Apa Serv și în mod special domnului director general Cristian Ionica pentru sprijinul acordat. Vreau să-i asigur, în același timp, pe cetățenii din zonele afectate că vom continua această acțiune cu cei de la Apa Serv și vom asigura zilnic apă din cisterne pentru toată lumea, în funcție de solicitările cetățenilor din zonele afectate”, a declarat Dănuț Buhăescu, primarul orașului Uricani.

Acesta spune că începând chiar cu ziua de sâmbătă, 27 iunie, vor continua acțiunile de evaluare a pagubelor la gospodăriile afectate de inundații, pe drumurile naționale, județene și locale, la poduri, podețe și terenuri, având în vedere că a fost fixat și un termen, pentru sâmbătă la prânz, în vederea trimiterii către Prefectura județului Hunedoara și Consiliu Județean Hunedoara a documentelor necesare. În acest scop, primarul Dănuț Buhăescu spune că echipele de funcționari din cadrul Primăriei orașului Uricani au răspuns fără rezerve necesității de a fi prezenți în teren și la birou în afara orelor de program.

Tot începând de sâmbătă, 27 iunie, echipe mixte ale Primăriei orașului Uricani și ale pompierilor vor acționa în unele zone afectate pentru înlăturarea efectelor acestor inundații fără precedent în istoria localității. ”Vom începe cu descongestionarea podului de la Valea de Brazi, unde trebuie să refacem drumul și să redăm în circulație căile de acces rutier și pietonal, vom acționa de asemenea cu prioritate în zona pârâului Strugurelui, împreună cu cetățenii din zonă cărora le mulțumesc din tot sufletul pentru spiritul gospodăresc de care au dat și dau dovadă. Vom acționa, zi de zi, gradual, alături de toți cei implicați și alături de cetățenii din zonele afectate, pentru a înlătura cât mai repede efectele acestor inundații și pentru a reface zonele calamitate în cel mai scurt timp posibil. Bunul Dumnezeu să binecuvânteze orașul nostru !”, a mai spus primarul Dănuț Buhăescu.