Echipele de intervenție acționează în Valea Jiului pentru eliminarea efectelor calamității

Home Stiri la zi Echipele de intervenție acționează în Valea Jiului pentru eliminarea efectelor calamității
Echipele de intervenție acționează în Valea Jiului pentru eliminarea efectelor calamității

Chiar dacă apele Jiului de Vest s-au retras în matcă, efectele inundațiilor din Valea Jiului se simt și astăzi, iar echipele de intervenție ale pompierilor, jandarmilor, salvamontiștilor, dar și cele ale autorităților loc ale, ale companiei de apă și ale drumarilor sunt în teren, unde acționează pentru eliminarea efectelor nefaste ale inundațiilor de vineri, 26 iunie 2020 din Valea Jiului.

Astfel, 86 de pompieri militari cu ajutorul a 11 jandarmi ai I.J.J. Hunedoara, alți 12 ai Grupării mobile de jandarmi Timişoara precum și membri ai Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență acționează în teren pentru a sprijini populația din cele 384 de gospodării afectate de torenții și viiturile care au măturat ieri localitățile situate pe malul Jiului de Vest.

Echipele de intervenție acționează pentru scoaterea apei din subsoluri și anexe în localitățile Uricani, Lupeni și Aninoasa cu 2 motopompe de mare capacitate, 3 motopompe remorcabile, 9 transportabile și 3 autospeciale.

Între timp, drumarii de la DRP Deva acționează la Uricani pentru a reface porțiunea de drum național distrusă de viitură la Valea de Brazi, iar echipele de intervenție ale Apa Serv fac eforturi pentru repornirea Uzinei de apă de la Valea de Pești și reluarea furnizării de apă potabilă pentru abonații din zona de vest a Văii Jiului.