O nenorocire nu vine niciodată singură. Cabana Cheile Buții a fost mistuită de flăcări !

Home Stiri la zi O nenorocire nu vine niciodată singură. Cabana Cheile Buții a fost mistuită de flăcări !
O nenorocire nu vine niciodată singură. Cabana Cheile Buții a fost mistuită de flăcări !

Vestea că în noaptea de duminică spre luni, 27/28 iunie 2020, Cabana Cheile Buții, una dintre cele mai vechi și cele mai frumoase destinații turistice montane din Valea Jiului, a ars din temelie, confirmă din nou nefericita expresie potrivit căreia o nenorocire nu vine niciodată singură.

După cu, cu doar câteva zile în urmă, pitoreasca zonă turistică din vestul Văii Jiului a fost scena unor inundații apocaliptice, în noaptea de 28 spre 29 iunie 2020, la ora 03:16 la serviciul de urgență 112 a fost anunțat un incendiu la Cabana Cheile Buții din localitatea Câmpul lui Neag. Imediat, un echipaj format din 20 de pompieri militari cu 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă s-au deplasat la fața locului unde incendiul se manifesta generalizat pe toată suprafața cabanei.

Între timp, un număr de 4 persoane cazate în acel moment s-au autoevacuat, iar o victimă a fost transportată la Spitalul municipal Lupeni cu o mașină proprietate personală cu arsuri la membrele inferioare și superioare. Reprezentanții ISU Hunedoara precizează că dat fiind faptul că zona este izolată, iar comunicații au fost întrerupe pe o arie semnificativă în regiune din cauza calamităților de la sfârșitul săptămânii trecute, neexistând practic semnal telefonic pe o rază de câteva zeci de kilometri, incendiul a fost anunțat din păcate târziu, astfel încât intervenția pompierilor a devenit aproape tardivă.

Cabana Cheile Buții a ars pe o suprafață de 500 de mp, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric.

Biroul de presă al ISU Hunedoara mai arată că acțiunea de stingere a fost îngreunată de cantitatea de material lemnos din construcția cabanei precum și de lipsa apei cu presiune din zonă, cel mai apropiat hidrant fiind la 5 km distanță de focar, pompierii militari reușind să alimenteze cu apă autospecialele din lacul din apropiere.