Minerii intoxicați cu fum în urma incendiului de la Mina Livezeni sunt în afara oricărui pericol

Home Stiri la zi Minerii intoxicați cu fum în urma incendiului de la Mina Livezeni sunt în afara oricărui pericol
Minerii intoxicați cu fum în urma incendiului de la Mina Livezeni sunt în afara oricărui pericol

Un incendiu produs produs în subteranul minei Livezeni din cauza unui scurtcircuit la un echipament electric reprezintă cauza accidentului de muncă de vineri, 30 iunie 2020 de la această mină din cadrul CEH. Potrivit unei informări a Instituției Prefectului județului Hunedoara, incendiul a fost stins imediat de către personalul din zonă, însă degajările de fum și de aer viciat au fost preluate de circuitul de aeraj și transportate pe traseul lucrărilor miniere, afectând pe lucrătorii care se aflau în activitate în acel moment.

Evenimentul s-a produs în această dimineață, la ora 10.45. Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, s-a deplasat de urgență la Petroșani și a stabilit împreună cu șefii I.S.U. Hunedoara și ai I.T.M. măsurile de urgență care se impun în condițiile în care s-a activat PLANUL ROȘU DE INTERVENȚIE. La fata locului, intervin o autospeciala pentru transport victime multiple, 5 ambulante SMURD și 3 ambulante ale serviciului județean de ambulanta.

Un număr de 17 mineri au fost intoxicați cu fum. Aceștia au ieșit singuri din subteran, dar au fost  transportați la Spitalul de Urgență Petroșani pentru investigații medicale suplimentare. Prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, împreună cu primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi au fost la Spitalul de Urgență din localitate pentru a se informa despre starea de sănătate a minerilor intoxicați cu fum. Din primele informații, nici unul din cei 17 mineri intoxicați cu fum nu au fost grav afectați și nu au viața pusă în pericol.

”Am fost împreună cu prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă și cu administratorul special al CEH, Cristian Roșu la Spitalul de Urgență Petroșani unde am stat de vorbă cu minerii care au ajuns la spital în urma intoxicării cu fum în subteranul minei Livezeni. Toți minerii sunt în afara oricărui pericol, dar vor rămâne în spital următoarele 24 de ore pentru a fi monitorizați. Mulțumim lui Dumnezeu că sunt cu toții în viață și nu s-a întâmplat ceva mai rău. Le urez multă sănătate tuturor!”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara a început cercetarea cauzelor și a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.