Încep lucrările de reabilitare la blocul social M1 din Lupeni

Home Stiri la zi Încep lucrările de reabilitare la blocul social M1 din Lupeni
Încep lucrările de reabilitare la blocul social M1 din Lupeni

Amânate la finalul lunii martie din cauza restricțiilor impuse de criza epidemiologică, lucrările de reabilitare ale blocului de locuințe sociale M1 din cartierul Viitorului din municipiul Lupeni au demarat în cursul zilei de joi, 2 iulie 2020. Constructorul și-a delimitat perimetrul de siguranță, a realizat organizarea de șantier și a început efectiv lucrările la acest nou obiectiv al administrației locale din municipiul Lupeni.

Primarul municipiului Lupeni, Lucian Resmeriță arată că, odată ce aceste lucrări vor fi încheiate, cele 16 apartamente aflate în prezent într-o stare avansată de degradare, vor putea găzdui în condiții decente un număr similar de familii din localitate. ”Am început lucrările la acest bloc de locuințe sociale de pe strada Viitorului, este adevărat cu câteva luni de întârziere cauzate de pandemia de coronavirus. Scara care intră în reabilitare are 16 apartamente și se află în prezent într-o stare avansată de degradare, fără apă și curent, cu probleme mari și la acoperiș. Din fericire, am reușit să accesăm fonduri europene și pentru reabilitarea acestui obiectiv, iar astăzi mă bucur că am reușit să începem efectiv reabilitarea acestui bloc”, a declarat primarul Lucian Resmeriță.

Autoritățile locale de la Lupeni vor investi în reabilitarea blocului M1 suma de 1,3 milioane de lei. Banii vin de la Uniunea Europeană, constituind o componentă a proiectului ”Bahtalo! Împreună combatem sărăcia și discriminarea!”, un proiect mai amplu al Primăriei municipiului Lupeni, destinat comunității rome din localitate.