Spitalele hunedorene au mare nevoie de sânge. Prefectura face un apel către donatori.

Home Stiri la zi Spitalele hunedorene au mare nevoie de sânge. Prefectura face un apel către donatori.
Spitalele hunedorene au mare nevoie de sânge. Prefectura face un apel către donatori.

În această perioadă, spitalele județului Hunedoara au mare nevoie de sânge, iar numeroși pacienți în stare gravă de la hematologie, oncologie, ATI sau chirurgie așteaptă de la oamenii generoși picătura de sânge salvatoare.

Prefectul judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, îi îndeamnă pe hunedorenii care au această posibilitate, din punct de vedere medical, să doneze sânge. „Fiecare dintre noi se poate afla în situația disperată de a avea nevoie de sânge, iar donarea de sânge este una dintre dovezile cele mai elocvente de compasiune și responsabilitate față de aproapele nostru” spune prefectul Vasilică Potecă.

Totodată, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină al județului Hunedoara – Deva, dr. Victoria Hălmagi transmite către oamenii de bine următorul mesaj: „Generozitatea nu se măsoară în bunuri, ci în fapte. Ea este fondul sufletelor alese.”

Donatorii de sânge sunt așteptați la centrele de transfuzie din Deva, Hunedoara și Petroșani, zilnic, de luni până vineri între orele 8 și 12. Pentru că nevoia de sânge e foarte mare, Centrul de Transfuzie Deva își deschide porțile și sâmbătă, în 4 iulie și-i așteaptă pe donatorii între orele 8 și 12.

De asemenea, Instituția Prefectului județului Hunedoara reia apelul către persoanele care au fost infectate cu SARS-CoV-2 și care s-au vindecat, transmiţându-le că sunt așteptate să doneze plasmă pentru semenii lor aflați acum în suferință și internați cu această infecție.