Acțiuni în spirit de solidaritate ale autorităților locale din Uricani cu familiile afectate de inundațiile din iunie

Home Administrație Acțiuni în spirit de solidaritate ale autorităților locale din Uricani cu familiile afectate de inundațiile din iunie
Acțiuni în spirit de solidaritate ale autorităților locale din Uricani cu familiile afectate de inundațiile din iunie

La Uricani, inundațiile au trecut însă rănile adânci lăsate de acestea au rămas, iar oamenii se luptă acum din răsputeri să înlăture efectele produse de puhoaiele de apă care au distrus case, curți, grădini și livezi, lăsându-i pe mulți gospodară fără agoniseala de-o viață. Chiar dacă nu peste tot este vorba de oameni sărmani, pentru cei afectați de inundații, un ajutor din partea autorităților ori chiar și numai o vorbă bună sunt binevenite.

Pornind de la această realitate, un grup de tineri inimoși din orașul Uricani, cărora li s-a alăturat și primarul orașului, Dănuț Buhăescu, au revenit în aceste zile în localitățile Valea de Brazi și Câmpul lui Neag, puternic afectate de fenomenele hidrometeorologice severe pentru a aduce apă și pachete cu alimente, dar și pentru a sta de vorbă cu oamenii și a-și oferi sprijinul în acțiunile care se derulează pentru înlăturarea efectelor calamității. ”Ne-am dorit ca, înainte de toate, oameni să simtă și să fie convinși că suntem alături de ei în aceste grele încercări prin care au trecut și mai trec și că suntem conștienți de obligațiile și responsabilitățile ce ne revin. Am simțit nevoia să fim solidari cu semenii noștri și i-am vizitat din nou, de data aceasta și cu ajutoare pentru circa 80 de familii din zonele sinistrate”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu. 

Acesta spune că în zonă, în prezent se acționează permanent cu utilaje și oameni pentru degajarea cursurilor de apă colmatate cu aluviuni și material lemnos în urma inundațiilor. În același timp se continuă acțiunile de refacere provizorie a căilor de acces spre gospodăriilor localnicilor.

Răspunzând rugăminților primite de la oameni, primarul Dănuț Buhăescu le-a promis familiilor sinistrate că își va intensifica insistențele pe lângă Guvernul României pentru acordarea în timp cât mai scurt posibil a despăgubirilor promise și cuvenite tuturor cetățenilor a căror gospodării au fost afectate de inundații. În acest sens, primarul Buhăescu i-a asigurat că au fost deja depuse toate documentele necesare, solicitate de autoritățile centrale, documente realizate în urma evaluărilor făcute de experți ai Primăriei, în fiecare domeniu de specialitate. ”Asigurăm cetățenii noștri, că vom face toate eforturile necesare astfel încât, într-un termen rezonabil de timp, să putem reface în totalitate infrastructura de drumuri care a fost afectată de inundații, desigur în funcție de rapiditatea cu care va acționa și Guvernul în acordarea despăgubirilor pentru infrastructura afectată de inundații. Totodată, vom continua în forță implementarea proiectelor pentru care am câștigat alte finanțări nerambursabile, n baza proiectelor depuse de Primăria orașului Uricani, proiecte a căror valoare este de peste 1.000 de miliarde de lei vechi”, a dat asigurări primarul Dănuț Buhăescu.

Edilul din Uricani le mulțumește din suflet tuturor celor care au înțeles să fie solidari cu cei afectați de inundații, și care au sprijinit această nouă acțiune de sprijin și solidaritate, alăturându-se astfel demersurilor făcute de autoritățile publice locale din orașul Uricani.