Dublă recompensă pentru tânărul cetățean Vasilică, din partea primarului Tiberiu Iacob Ridzi și a familiei acestuia

Home Stiri la zi Dublă recompensă pentru tânărul cetățean Vasilică, din partea primarului Tiberiu Iacob Ridzi și a familiei acestuia
Dublă recompensă pentru tânărul cetățean Vasilică, din partea primarului Tiberiu Iacob Ridzi și a familiei acestuia

Dacă parcul din imediata vecinătate a Pieței Centrale din Petroșani arată acum așa cum arată, meritul este fără discuție nu doar al administrației locale de la Petroșani, ci mai ales al micului Vasilică, un copil din Colonie care-și face veacul împreună cu bunica lui, ori de câte ori vin în oraș, în această mică, dar cochetă oază de verdeață din centrul Petroșaniului.

Aici, în parcul de lângă piață, l-a întâlnit Vasilică pentru prima oară pe Tiberiu Iacob Ridzi care venise alături de fiul său, Andrei, într-o tură cu bicicleta prin oraș. Vasilică știa că Tiberiu Iacob Ridzi este primarul Petroșaniului, de la televizor. Și, în ciuda celor doar 8 ani ai săi, nu a ezitat să-l oprească și să-i sugereze că n-ar fi rău dacă Primăria ar monta în acest parc și câteva bănci de odihnă. ”I-ar prinde bine și bunicii, atunci când vine cu mine în parc, și le-ar prinde bine și altor părinți și bunici care vin aici cu copii”, i-a spus Vasilică primarului din Petroșani, după care s-a uitat lung la bicicleta lui Andrei, pentru că el, deși știe bine să se dea pe ”ciclă” nu are una a lui, puținii bani ai familiei fiind atent drămuiți pentru alte lucruri mult mai necesare.

Primarul Tiberiu Iacob Ridzi i-a promis atunci micuțului că va rezolva cerința lui de cetățean al acestui oraș. Și așa a și făcut. În scut timp, nu mică a fost surpriza lui Vasilică atunci când a văzut că parcul de la Piață s-a umplut de bănci de odihnă. Frumoase și trainice. Spre bucuria bunicii dar și spre mulțumirea altor oameni care frecventează în mod constant acest loc, ba chiar și a celor care după o tură de piață găsesc acum, aici, un loc numai bun să-și tragă sufletul după alergătura printre tarabe.

Astăzi (miercuri, 8 iulie 2020) Vasilică și bunica lui s-au mirat și mai mult când au primit un telefon de la primarul Tiberiu Iacob Ridzi care-i invita să vină în parc pentru că le-a pregătit o surpriză. ”Ce ar mai putea să facă în parcul ăsta, domnul primar ? Că a pus bănci, așa cum mi-a promis” s-a întrebat puștiul. Nu mică i-a fost surpriza lui Vasilică aceea de a se reîntâlni cu primarul Tiberiu Iacob Ridzi și fiul acestuia, Andrei, dar și cu sora acestuia, Maria și mama lor, Monica. Mai ales că familia Iacob-Ridzi nu venise la această întâlnire, așa cum aveam și noi să constatăm, cu mâna goală. ”Așa cum am promis încă de săptămâna trecută, astăzi m-am întâlnit în parcul de la piață cu Vasilică, băiețelul de 8 ani care își petrece mare parte din timp în parc, și bunica lui. Împreună cu familia mea, i-am adus bicicleta pe care fiul nostru Andrei, a vrut să i-o dăruiască, impresionat de povestea acestui copil. Pentru că Vasilică are o poveste de viață impresionantă, a crescut fără tată, este în grija bunicii, mama lui beneficiind de ajutor social. Am simțit bucuria enormă a fiului nostru Andrei în momentul în care a văzut că a făcut un copil fericit. Un mic gest pe care fiecare dintre noi îl facem la un moment dat înseamnă enorm pentru un copil care poate doar a visat la anumite lucruri”, ni s-a destăinuit Tiberiu Iacob Ridzi.

În plus, familia Iacob-Ridzi a adus și un pachet cu dulciuri și alte cadouri pentru Vasilică și bunica acestuia, convinși că binele trebuie răsplătit cu bine dar și că orice copil are dreptul la un strop de fericire. ”Sunt foarte bucuroasă că i-am putut face o surpriză frumoasă lui Vasilică, mai ales că ideea a venit chiar de la Andrei, fiul nostru. Sunt mândră de atitudinea lui și de faptul că, de mic, se gândește la ceilalți și vă asigur că face acest lucru fără nici un pic de interes. Pentru că Andrei nu vrea să fie nici primar, nici politician, când se va face mare. Dar e bine că învață de pe acum să fie om de omenie !”, ne-a spus Monica Iacob Ridzi.

Dincolo de felul în care privim fiecare dintre noi gestul făcut de familia Iacob-Ridzi pentru Vasilică, c-o fi sau n-o fi unul doar de suflet ori (poate!) și unul electoral, pentru un copil din Colonia Petroșaniului un lucru e, de pe acum, dovedit: primarul orașului său a ținut cont de sfaturile pe care i le-a dat și l-a mai și recompensat pentru asta. De aceea Vasilică e foarte încântat și fericit, chiar dacă nu-și va putea manifesta prea curând aceste sentimente și la vot.