Demisie în structura de conducere a Universității din Petroșani

Home Educație Demisie în structura de conducere a Universității din Petroșani
Demisie în structura de conducere a Universității din Petroșani

Conf.univ.dr.ing. Roland Moraru, prorector pe probleme de cercetare științifică la Universitatea din Petroșani și-a înaintat demisia din funcție, în cursul acestei săptămâni. Gestul are la bază o serie de motive personale care țin de starea de sănătate a acestuia.

Prorectorul Roland Moraru a fost reconfirmat în această calitate după alegerile care au avut loc în primăvara acestui an pentru desemnarea echipei de conducere a Universității din Petroșani și a ocupat această funcție și în mandatul precedent, fiind unul dintre componenții de bază ai echipei conduse de rectorul Radu Sorin, fapt confirmat și de către acesta.

De altfel, prof.univ.dr.ing. Radu Sorin spune că a i-a solicitat colegului său să reanalizeze această decizie în zilele următoare. ”Am primit această decizie a colegului meu, domnul prorector Roland Moraru. Am vorbit cu dumnealui și, cu toate că înțeleg motivele domniei sale, care țin de unele probleme de sănătate cu care se confruntă, l-am rugat să reflecte asupra unei decizii atât de radicale, asigurându-l că suntem alături de domnia sa și avem în continuare nevoie de experiența sa în cadrul conducerii instituției noastre. Eu sper că până săptămâna viitoare, când am stabilit de comun acord un termen pentru reanalizarea acestei demisii, domnul prorector Roland Moraru să revină asupra deciziei sale și să-și păstreze locul  pe care-l merită în echipa noastră”, a declarat prof.univ.dr.ing. Radu Sorin, rectorul Universității din Petroșani.