Încep lucrările de reabilitare ale Casei de Cultură din Hunedoara

Home Administrație Încep lucrările de reabilitare ale Casei de Cultură din Hunedoara
Încep lucrările de reabilitare ale Casei de Cultură din Hunedoara

Casa de Cultură din municipiul Hunedoara, monument arhitectonic emblematic al județului nostru, urmează să fie reabilitată printr-un proiect finanțat de Consiliului Județean Hunedoara. Contractul de execuție a lucrărilor a fost semnat joi, 9 iulie 2020, în prezența președintelui CJH – Mircea Flaviu Bobora, a administratorului public al CJH – Costel Avram, al primarului municipiului Hunedoara – Dan Bobouțanu și al deputatului Laurențiu Nistor.

Realizarea acestui proiect este posibilă în baza asocierii dintre Consiliul Local Hunedoara și Consiliul Județean Hunedoara și are ca scop redarea acestui imobil scopului pentru care a fost construit. ”Suntem astăzi în fața debutului unui proiect important pentru comunitatea hunedoreană. Este un proiect pe care, trebuie să recunoaștem cinstit, nu puteam să-l realizăm fără implicarea Primăriei municipiului Hunedoara și-i mulțumesc domnului primar Dan Bobouțanu și echipei sale pentru implicare. De asemenea, vreau să menționez implicarea deputatului Laurențiu Nistor care din 2016 a făcut promisiunea acestei reabilitări și, în ciuda problemelor birocratice multiple, iată că reușim să ne ținem de cuvânt și să începem, înainte de încheierea mandatului nostru, construcția la acest obiectiv deosebit de important pentru comunitatea hunedoreană”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele CJH. 

La rândul său, administratorul public al Consiliului județean Hunedoara, Costel Avram a explicat că acest contract este unul cu o durată de 18 luni, iar valoarea finanțării asigurate de Consiliul județean Hunedoara pentru implementarea proiectului privind reabilitarea și modernizarea Casei de cultură din municipiul Hunedoara este de 13.189.552,13 lei. ”Astăzi am semnat acest contract, iar de săptămâna viitoare trebuie să apară acele schele pe zidurile clădirii care ne garantează că firma care a câștigat acest proiect s-a apucat de treabă”, a declarat Costel Avram. 

În cadrul contractului intitulat „Reabilitare Casa de Cultură Municipiul Hunedoara” vor fi executate lucrări de refuncționalizare și/sau compartimentare a unor spații existente, lucrări de finisaje interioare (cu restaurarea și refacerea elementelor de decorație arhitecturală), lucrări de refacere a pardoselii și a scărilor, lucrări de recondiționare și restaurare a tâmplăriei (cu schimbarea elementelor deteriorate), modernizarea birourilor și grupurilor sanitare, revizuirea instalației electrice și de iluminat, precum și lucrări de finisaje exterioare.

Contractul de execuție a lucrărilor a fost atribuit la sfârșitul lunii iunie 2020 asocierii SC METALPROD WEST SRL – SC CONSTRUCTUS SRL.