La Petroșani au fost amenajate 100 de noi locuri de parcare

Home Administrație La Petroșani au fost amenajate 100 de noi locuri de parcare
La Petroșani au fost amenajate 100 de noi locuri de parcare

Numărul locurilor de parcare din municipiul Petroșani este în prezent de 3200, potrivit reprezentanților administrației locale. Până la finalul acestei luni însă, numărul acestora va crește cu încă 100, după ce municipalitatea va finaliza lucrările de amenajare a altor 5 zone identificate în acest scop, zone în care sunt efectuate în prezent investiții pentru configurarea noilor locuri de parcare.

Potrivit primarului Tiberiu Iacob Ridzi, lucrările sunt în graficul stabilit. La începutul acestei săptămâni, noua parcare de pe strada Saturn a fost asfaltată, după ce alte două parcări de acest fel au fost deja finalizate în zona cartierului Aeroport, pe strada Aviatorilor. Edilul petroșenean precizează că, în scurt timp, vor fi configurate și celelalte două parcări preconizate pentru acest pachet de investiții publice, pe străzile 1 Decembrie 1918 și Aleea Poporului, ambele din zona centrală a municipiului Petroșani.

”Am finalizat lucrările de asfaltare la parcarea de pe strada Saturn, după ce alte două parcări au fost finalizate în cartierul Aeroport, în vecinătatea azilului de bătrâni, respectiv cea de la blocul 19. Între timp, au început lucrările și la noua parcare dintre blocurile 103-105 de pe str. 1 Decembrie 1918, precum și la cea de pe Aleea Poporului. La final, vom suplimenta locurile de parcare de pe raza municipiul cu încă 100 de noi locuri de parcare și vom ajunge la circa 3300 de locuri de parcare în municipiul Petroșani, dintre care circa 3000 au fost realizate în perioada 2007-2020”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Ambițiile primarului Tiberiu Iacob Ridzi în ceea ce privește locurile de parcare din municipiul Petroșani sunt însă mult mai mari. La inițiativa acestuia, municipalitatea de la Petroșani a demarat scrierea unui proiect care vizează construirea mai multor locuri de parcare subterane, în zona centrală a localității, interconectate prin tunele, investițiile urmând să fie propuse pentru finanțare în viitorul exercițiu bugetar european.