Consiliul Județean Hunedoara continuă seria investițiilor care susțin dezvoltarea turismului în stațiunea Straja

Home Administrație Consiliul Județean Hunedoara continuă seria investițiilor care susțin dezvoltarea turismului în stațiunea Straja
Consiliul Județean Hunedoara continuă seria investițiilor care susțin dezvoltarea turismului în stațiunea Straja

După finalizarea proiectului de introducere a canalizării în stațiunea turistică Straja din Valea Jiului, demararea lucrărilor la proiectul de extindere a rețelei de apă potabilă și realizarea lucrărilor de întreținere a drumului județean care deservește stațiunea, administrația județeană demarează acum un proiect de amenajare a unei parcări de mare capacitate în imediata apropiere a telegondolei.

În acest sens, în ședința extraordinară a Consiliului județean Hunedoara din 16 iulie 2020 a fost adoptat proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice faza DALI și a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul de investiții intitulat „Modernizare și reabilitare drumuri, alei și parcări, Municipiul Lupeni – Zona 5” – Etapa 1. Anterior, în ședința din 30 iunie 2020, forul legislativ județean a aprobat, în același scop, încheierea contractului de asociere cu Municipiul Lupeni în vederea îmbunătățirii accesului și punerii în valoare a obiectivului turistic.

Potrivit acestui proiect, în zona Agrement de la stația de pornire a telescaunului de acces în stațiunea Straja, urmează să fie amenajată o parcare asfaltată, cu o suprafață de peste 5.500 mp care va asigura nu mai puțin de 241 de locuri de parcare. Valoarea investiției este de 1.499.995,30 lei, aceasta urmând să fie finanțată de la bugetul județean.

În a doua etapă a proiectului, administrația locală din Lupeni va finanța, la rândul său, o serie de lucrări de modernizare și reabilitare a drumurilor și aleilor din zonă, investițiile fiind estimate la 7.326.908,50 lei.

”Toate aceste investiții au drept scop creșterea calității infrastructurii publice în zonele cu potențial de dezvoltare turistică, în rândul cărora stațiunea turistică Straja Lupeni a confirmat deja pe deplin acest statut și unde avem datoria de a acționa în sprijinul autorităților locale pentru dezvoltarea acestei atât de apreciate zone turistice din județul nostru”, a declarat Mircea Flaviu Bobora, președintele CJH.