Directorul Spitalului de Urgență din Petroșani, dr. Alin Vasilescu se reîntoarce în PNL

Home Politică Directorul Spitalului de Urgență din Petroșani, dr. Alin Vasilescu se reîntoarce în PNL
Directorul Spitalului de Urgență din Petroșani, dr. Alin Vasilescu se reîntoarce în PNL

Organizația municipală din Petroșani a PNL a consemnat vineri, 17 iulie 2020 un eveniment politic important în viața de partid. Astfel, liderul PNL Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi (primarul municipiului Petroșani) a avut ocazia de a primi adeziunea la această organizație politică a unor apreciați medici din Valea Jiului.

”Echipa PNL Petroșani se întărește, începând de astăzi, odată cu decizia de a ni se alătura a domnului dr. Alin Vasilescu și a domnului dr. Bogdan Adrian Șink. Chiar dacă și până acum dumnealor au fost susținători ai mei personali sau ai echipei pe care o conduc, de această dată vor să oficializeze această apartenență la PNL. Le mulțumesc, atât pentru acest lucru, cât și pentru tot ceea ce fac în activitatea lor profesională, zi de zi. În plan politic, prin venire lor în PNL, este clar că se întărește această echipă, atât în plan local cât și județean”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, președintele PNL Petroșani.

Pentru reputatul chirurg din Valea Jiului dr. Alin Vasilescu, managerul Spitalului de Urgență din Petroșani, evenimentul de astăzi consemnează o revenire a acestuia în PNL, după ce, în urmă cu 4 ani, a decis să se retragă din viața politică și să se dedice exclusiv activităților sale profesionale și manageriale. Acum, revenirea sa în viața politică locală este motivată de faptul că, pe de o parte a înțeles că, deși politica nu ar trebui să aibă nimic de a face cu sănătatea, criza Covid-19 i-a demonstrat contrariul, iar pe de altă parte, crede că poate aduce un aport de succes echipei liberale de la Petroșani în următoarele alegeri. ”Convingerile mele politice de-a lungul timpului fiind cam pe aceeași linie în permanență, pe eșichierul politic, pe partea dreaptă a acestuia. Chiar dacă până la momentul acesta nu am fost parte a unui partid politic, cel puțin în ultimii ani, am considerat întotdeauna că sănătatea este o chestiune care nu are nicio legătură cu politica. Din păcate, ultimele luni mi-au arătat că pentru unii lucrul acesta nu este real. Faptul că facem din sănătatea populației un joc politic mi se pare puțin deplasat. Consider că modul în care evoluția a tot ceea ce a însemnat, din februarie încoace, parte sanitară, a fost relativ bine gestionată, cu plusuri și minusuri. Faptul că suntem într-un punct în care există un număr de cazuri, dar decesele nu sunt atât de multe comparativ cu alte țări și în plus nu suntem ”înfundați” ca spitale cu cazuri, cel puțin până la momentul actual, se datorează și modului în care a fost gestionată această situație. Practic acesta a fost ultimul impuls pentru această decizie pe care am luat-o”, a declarat dr. Alin Vasilescu.

Tot convingerile liberale într-un fel specifice profesiei, l-au determinat și pe tânărul dr. Bogdan Adrian Șink, apreciat medic stomatolog din Valea Jiului să facă pasul decisiv către viața politică, prin înscrierea în rândul membrilor PNL Petroșani. ”Convingerile mele sunt de multă vreme liberale și consider că alăturându-mă acestei echipe și susținând această echipă politică, vom reuși să câștigăm alegerile locale din acest an și, mai apoi, alegerile parlamentare”, a declarat dr. Adrian Șink.

Președintele PNl Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, dar și primvicepreședintele Organizației județene a PNL Hunedoara, Adrian Nicolae David salută decizia celor doi medici de a se alătura acestei echipe politice și anunță că, în perioada următoare, și alte personalități ale vieții publice din Petroșani, din diferite domenii de activitate, se vor alătura acestei organizații.