PSD intră în alegerile pentru desemnarea Președintelui Consiliului județean cu liderul partidului, Laurențiu Nistor

Home Politică PSD intră în alegerile pentru desemnarea Președintelui Consiliului județean cu liderul partidului, Laurențiu Nistor
PSD intră în alegerile pentru desemnarea Președintelui Consiliului județean cu liderul partidului, Laurențiu Nistor

Organizația județeană a PSD Hunedoara a informat oficial marți, 28 iulie 2020 că, în alegerile locale din septembrie, candidatul acestei formațiuni politice pentru funcția de Președinte al Consiliului județean Hunedoara este deputatul Laurențiu Nistor, liderul social-democraților hunedoreni.

”Cetățenii județului Hunedoara, indiferent de simpatiile lor politice, au nevoie de o conducere județeană care să asigure o egalitate pentru toți cetățenii, care să asigure o dezvoltare a întregului județ, așa cum conducerea actuală a Consiliului județean Hunedoara a asigurat-o în acest mandat. Suntem conștienți de responsabilitatea pe care o avem față de cetățenii care ne-au acordat și în 2016 încrederea și vom veni în fața oamenilor cu un program ambițios și coerent de dezvoltare a județului Hunedoara, pe care-l vom detalia în perioada campaniei electorale. Eu sunt onorat de decizia colegilor din cadrul Organizațiilor PSD Hunedoara care, în unanimitate, mi-au acordat misiunea de a fi candidatul partidului pentru funcția de Președinte al Consiliului județean Hunedoara”, a declarat Laurențiu Nistor, președintele Organizației județene a PSD Hunedoara.

Acesta a precizat totodată că, în următoarele două luni până la alegeri, PSD va face în județul Hunedoara o campanie electorală deosebită, tipică politicii social-democrate, în care nu va veni în fața oamenilor cu propuneri și soluții care nu pot fi acoperite, în care nu vor exista atacuri la adresa celorlalți competitori politici. Laurențiu Nistor avertizează însă că, dacă așa cum s-a mai întâmplat din păcate în ultimele luni, în mod special din partea PNL, cu campanii ”specializate” în jigniri și atacuri la persoană, va răspunde oricăror astfel de atacuri la adresa sa ori a candidaților PSD pentru Consiliul județean.

Liderul PSD Hunedoara apreciază că echipa care a condus în ultimii 4 ani Consiliul județean Hunedoara s-a achitat onorabil față de promisiunile asumate, a dus la bun sfârșit proiecte deosebit de importante pentru oameni și a demarat altele noi, reușind să contribuie în mod esențial la dezvoltarea județului. ”Am doar un singur reproș față de colegii care au condus în ultimii 4 ani Consiliul județean și anume acela că nu au știut să-și facă suficientă publicitate la toate realizările pe care le-au avut și la toate lucrurile pe care le-au făcut pentru hunedoreni, pentru că au exista realizări extraordinare. Mai spun doar un singur singur lucru: în 2016, atunci când am preluat conducerea județului ”la cheie” cum spunea cineva (cheie pe care noi n-am găsit-o însă nici în ziua de azi !), Consiliul județean nu avea nici un proiect lăsat de vechea conducere, care să poată fi continuat în următorii ani. În ceea ce mă privește, pe mine și colegii, ceea ce am primis cetățenilor că vom face, am făcut iar în urma noastră rămân fapte, nu vorbe !”, a mai declarat liderul social-democrat Laurențiu Nistor.

Președintele PSD Hunedoara a informat de asemenea că, pentru campania electorală ce vizează câștigarea alegerilor locale din acest an în județul Hunedoara, această organizație politică și-a ales și un director de campanie pe măsură, în persoana fostului prefect de Hunedoara, Tiberiu Fabius Kiszely.

Pentru că unul din reproșurile care i se aduc de către opoziția politică lui Laurențiu Nistor este acela că, în 2016, deși a câștigat și atunci președinția Consiliului județean, a renunțat la această calitate după ce a fost ales și ca deputat în Parlamentul României, senatorul Cristian Resmeriță, președintele executiv al PSD Hunedoara a ținut să explice, în mod clar, circumstanțele care au stat la baza acelei decizii. ”Salut decizia colegilor care au decis că domnul președinte Laurențiu Nistor trebuie să fie candidatul nostru pentru funcția de Președinte al Consiliului județean, pe care trebuie să o recâștige, pentru că, să ne aducem aminte, după alegerile din 2016 a mai îndeplinit, pentru o perioadă de timp, această calitate. Am văzut că unii încearcă să facă o temă de campanie din acest lucru și vreau să reamintesc faptul că și eu am fost într-o situație similară cu a domniei sale, deoarece am fost pentru câteva luni, primar al municipiului Lupeni și apoi am candidat pentru Senat și am primit din nou votul cetățenilor. Nici dânsul și nici eu nu am părăsit la vremea respectivă niște poziții în care am fost aleși, pentru că așa am vrut, ci pentru că partidul ne-a cerut acest lucru. Vreau să vă spun că și acum partidul a decis, cu unanimitatea voturilor organizațiilor locale din județ, ca domnul Nistor să fie desemnat candidat pentru conducerea CJH, deși au existat mai multe opțiuni, iar domnia sa a acceptat și sunt convins că din luna septembrie va ocupa această importantă funcție administrativă din județ. Îi doresc succes și-l asigur că-i suntem și-i vom fi cu toții alături”, a declarat Cristian Resmeriță, președintele executiv al PSD Hunedoara.

În perioada imediat următoare, social-democrații vor definitiva și lista candidaților pentru Consiliul județean Hunedoara.