Costel Avram și PSD dau tonul politic pentru ”Restart Petroșani”

Home Politică Costel Avram și PSD dau tonul politic pentru ”Restart Petroșani”
Costel Avram și PSD dau tonul politic pentru ”Restart Petroșani”

Costel Avram este, începând de astăzi, 29 iulie 2020, candidat oficial al PSD pentru Primăria Petroșani. Acesta și-a lansat candidatura pentru funcția de primar al localității de la sediul său de campanie, situat chiar din inima orașului, la… 3,2,1 pași de sediul Primăriei, în cadrul unei conferințe de presă la care i-au fost alături mai mulți lideri social-democrați, pe care Costel Avram îi consideră prieteni, încă din vremuri când nu erau parte a acestei mari echipe politice. Fostul primar al Craiovei, Lia Olguța Vasilescu (unul dintre cei mai eficienți miniștri ai Muncii din ultimii 30 de ani, prietenă de nădejde a lui Costel Avram de vreo două decenii), dar și liderul Organizației PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor (fost primar al comunei Șoimuș și fost președinte al CJH), senatorul Cristian Resmeriță, președinte executiv al PSD Hunedoara (și fost primar al municipiului Lupeni), Mircea Flaviu Bobora (președintele în exercițiu al CJH), deputatul Natalia Elena Intotero (fost ministru al Românilor de Pretutindeni) precum și doi dintre cei mai apreciați primari din Valea Jiului, Lucian Resmeriță (primarul municipiului Lupeni) și Vasilică Jurcă (primarul orașului Petrila) au fost prezenți la acest eveniment electoral și doar restricțiile cauzate de criza sanitară au făcut ca numărul celor care și-ar fi dorit să-i fie alături lui Costel Avram în acest moment esențial pentru cariera sa politică să nu fie mult mai mare.

Costel Avram a dezvăluit, cu acest prilej, că deși a avut raporturi de amiciție cu actualul primar al Petroșaniului, ca locuitor al acestui municipiu a trăit, în ultimii ani, sentimentul că e nevoie imperativă de o schimbare la conducerea administrației locale, ce pare abandonată de primarul Tiberiu Iacob Ridzi. ”3,2,1 Restart Petroșani ! Nu e doar un slogan de campanie, ci este ceea ce așa cum arată sondajele ”optimiste” ale liberalilor lui Tiberiu Iacob Ridzi, vor cetățenii Petroșaniului. Atunci când 6 din 10 locuitori ai orașului pe care-l conduci nu mai sunt mulțumiți de tine și nu te mai vor în fruntea comunității, e vremea să pleci acasă ! Tiberiu Iacob Ridzi se află în această situație și e vremea să plece acasă !”, a spus, în discursul său de lansare, Costel Avram.

Atât candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Petroșani, cât și liderul PSD Hunedoara, Laurențiu Nistor au explicat că, în ultimii ani, proiectele de dezvoltate locală au lipsit cu desăvârșire în cel mai mare oraș al Văii Jiului (în timp ce toate celelalte localități, conduse de primari PSD, au avut o evoluție vizibilă și unanim apreciată de cetățeni !), iar până și tunsul ierbii, toaletarea copacilor sau întreținerea gardurilor vii ori astuparea gropilor din drumurile publice au devenit obiective greu de îndeplinit de către actuala administrație. Până și din punct de vedere politic, un primar liberal într-o regiune social-democrată fără nici un fel de dubii, pare o chestiune anacronică însă Cristian Resmeriță (coordonatorul campaniei electorale a PSD în Valea Jiului) este de pe acum convins că din septembrie 2020, PSD va avea 6 din 6 primari în Valea Jiului, majoritatea în toate Consiliile locale așa cum va avea și conducerea Consiliului județean Hunedoara.

Oaspete de onoare al social-democraților la lansarea candidatului pentru Primăria Petroșani, Lia Olguța Vasilescu apreciază că, așa cum arată deja sondajele dinaintea startului campaniei electorale și având candidați apreciați pentru activitatea lor, în politică dar și în administrația locală, succesul PSD în Valea Jiului și în județul Hunedoara este la fel de clar ca și în Bănie, acolo unde Lia Olguța Vasilescu își va asuma la rândul său candidatura în alegerile locale. ”PSD a făcut pentru Valea Jiului și pentru județul Hunedoara tot ceea ce le-a promis locuitorilor. Am susținut proiectele parlamentarilor de aici și, împreună, am obținut pensii corecte pentru mineri. L-am susținut pe Cristian Resmeriță și în proiectul său privind reducerea cu 2 ani a vârstei de pensionare pentru locuitorii acestei zone. Și, așa cum ne-au spus și pensionarii din Petroșani astăzi, am dat o lege a pensiilor pe care oamenii nu vor decât ca statul român să o respecte și să o pună în aplicare, pentru că Legea Pensiilor, așa cum am gândit-o noi, cei de la PSD, nu aduce doar acea necesară majorare cu 40% a punctului de pensii, ci și multiple alte beneficii pentru oameni, din recalcularea tuturor pensiilor. Toate acestea sunt fapte ale muncii noastre, în plan politic, pentru oameni, iar oamenii știu aceste lucruri și văd acum cine sunt cei care mint și nu aplică legile bune, în favoarea oamenilor din toată țara”, a declarat Lia Olguța Vasilescu.

Aceasta e de părere că tot așa stau lucrurile și în administrația publică, iar o dovadă este chiar faptul că, la Petroșani, echipa PSD de la Consiliul județean (din care, în prezent, face parte și Costel Avram – administratorul public al județului)a demonstrat că este preocupată de valorificarea potențialului uriaș pe care turismul îl poate juca în dezvoltarea zonei, prin obținerea finanțării și finalizarea înainte de termen a căii de acces rutier în stațiunea Parâng. ”Aveți una dintre cele mai frumoase zone din România, iar turismul poate fi aici o șansă uriașă de dezvoltare pe care trebuie să o valorificați. E trist că actuala administrație a pierdut atât de mult timp fără a face ceva concret în direcția asta. Dar e bine că oamenii de aici l-au avut pe Costel Avram la Consiliul județean și am înțeles că s-a preocupat îndeaproape de investiția de la drumul din Parâng. Îl cunosc pe Costel Avram de 20 de ani și știu cât este de implicat, de dedicat atunci când vine vorba de a duce la bun sfârșit un proiect pentru oameni. Mulți în țară îl invidiază pentru activitatea sa de la compania de apă, care este prima din România care a încheiat cu succes un mare proiect european pe infrastructura de apă și tot prima care are noi contracte în execuție pe POIM. Fie și numai pentru acest lucru, actualul primar ar fi trebuit să-i mulțumească și cred că este incalificabilă atitudinea pe care am auzit că o are domnul Iacob-Ridzi care critică faptul că aceste lucrări au creat un disconfort cetățenilor din Petroșani. Sigur că atunci când se sapă pentru montarea de noi conducte de utilități se crează deranj, pentru că aceste lucrări nu se pot face altfel. Dar în loc să dai o mână de ajutor companiei de apă care face astfel de investiții cu bani europeni, tu, ca primar, să le pui bețe-n roate și să-i critici că modernizează infrastructura de apă și canalizare, așa ceva nu am mai auzit până acum. Dar, iată încă un motiv prin care Costel Avram, care a adus bani și proiecte majore pentru dezvoltarea Petroșaniului și a Văii Jiului, chiar și fără a fi primar, demonstrează că merită să fie și știu că poate fi un primar foarte bun pentru această localitate”, a mai arătat Lia Olguța Vasilescu.

Costel Avram spune că are deja o seamă de proiecte realiste și necesare, care pot constitui nu doar punctul necesar de plecare pentru restartul administrației locale de la Petroșani, ci și la dezvoltarea acestei localități în anii următori, proiecte pe care le va detalia însă pe parcursul celor două luni de campanie electorală. De altfel, Avram spune că și-ar dori ca în această campanie să aibă cu primarul în funcție o dezbatere pe idei și proiecte și nu o dispută de la distanță, pe teme fade, fără interes pentru cetățeni.

Alături de toți cei care-l cunosc și care îl susțin, cu argumentele muncii depuse în folosul comunității de-a lungul carierei sale, atât ca vicepreședinte al CJH sau administrator public al județului, dar și ca manager al Apa Serv Valea Jiului, Costel Avram este de părere că, potrivit primului său slogan politic, citat după voievodul Petru Rareș, ”vom fi iarăși ce am fost și chiar mai mult decât atât !”

3,2,1… Restart Petroșani !

Fotografii: Diana Mitrache