Partidul Plus renunță la candidatura pentru președinția CJH și susține candidatul PNL

Home Politică Partidul Plus renunță la candidatura pentru președinția CJH și susține candidatul PNL
Partidul Plus renunță la candidatura pentru președinția CJH și susține candidatul PNL

Chiar în ziua în care PNL a depus la Biroul Electoral Județean de Circumscripție Hunedoara candidaturile pentru alegerile locale, în vederea participării la competiția electorală privind desemnarea noilor membrii ai Consiliului județean și a Președintelui acestui for, liberalii au primit încă un semnal de coagulare a forțelor de dreapta din județul Hunedoara. Acesta a venit din partea lui Călin Pop, liderul Plus+ Hunedoara care a anunțat că renunță la propria sa candidatură și a semnat un protocol cu PNL în vederea susținerii candidatului acestui partic, Adrian David.

”Până astăzi, am fost candidatul PLUS pentru președinția Consiliului Județean Hunedoara.
Fiind o organizație înființată de nici măcar doi ani, deși am ales și alegem în continuare să visăm frumos, trebuie să privim spațiul politic cu responsabilitate și realism. Avem toată convingerea că am atras și vom atrage mulți oameni de bună credință alături. Responsabilitatea și realismul ne-au arătat în schimb că nu am fi putut să ducem o luptă spre victorie. Și nu despre victorie e vorba, ci despre șansă. Despre șansa pe care o putem da județului Hunedoara. Aveam șansa de a rupe multe voturi sau șansa de a construi. Am ales a doua variantă. Astăzi am dat mâna cu Adrian David, – OMUL, pentru o conducere de dreapta, o conducere tânără dar profesionistă și responsabilă a Consiliului Județean Hunedoara. Am dat mâna pentru o construcție sănătoasă, împreună și nu pentru o împărțire de posturi, ci de responsabilități”, a declarat Călin Pop.

Protocolul dintre Partidul Național Liberal și PLus+ pentru Consiliul Județean Hunedoara prevede susținerea de către Plus+ Hunedoara a lui Adrian Nicolae David pentru funcția de președinte al Consiliului Județean, împreună cu angajamentul că PNL Județul Hunedoara va sprijini alegerea unui vicepreședinte al Consiliului Județean din partea PLUS, la constituirea noului consiliu dar și susținerea pentru o serie de viceprimari în județ, propuși de către PLUS după alegerile locale.