Costel Avram: ”Tiberiu Iacob Ridzi e pierdut între adevăr și minciună și în chestiunea prețului apei în Valea Jiului”

Home Politică Costel Avram: ”Tiberiu Iacob Ridzi e pierdut între adevăr și minciună și în chestiunea prețului apei în Valea Jiului”
Costel Avram: ”Tiberiu Iacob Ridzi e pierdut între adevăr și minciună și în chestiunea prețului apei în Valea Jiului”

În mod normal, orice primar în funcție și-ar fi făcut un titlu de glorie din faptul că pe raza localității sale se fac lucrări în modernizarea și extinderea rețelelor de apă potabilă. Cum însă anormalitatea, ipocrizia și minciuna par să fi devenit subiectele predilecte ale lui Tiberiu Iacob Ridzi, e de la sine înțeles de ce primarul încă în funcție critică acum cel mai important proiect de investiții publice care se derulează pe raza localității, doar pentru că acesta se datorează muncii colectivului Apa Serv Valea Jiului din perioada în care Costel Avram, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Petroșani, era director general al acestei societăți.

”Tiberiu Iacob Ridzi se face acum nu doar că a uitat cât de mult a insistat să urgentăm procedurile necesare pentru începerea investițiilor la proiectul privind reabilitarea și modernizarea rețelelor de apă și canalizare cu fonduri europene, prin POIM, astfel încât Petroșaniul să fie prima localitate în care vor începe lucrările. L-am sprijinit, așa cum am făcut în multe alte situații prin care am putut ajuta cetățenii municipiului Petroșani. ”Răsplata” a venit, în precampanie electorală, când Tiberiu Iacob Ridzi a amendat operatorul Apa Serv pentru că lucrează la implementarea acestui proiect, iar asta doar după ce mi-am anunțat și eu intenția de a intra în competiția electorală drept candidat de primar pentru Petroșani”, spune Costel Avram.

În opinia acestuia, primarul Tiberiu Iacob Ridzi minte, încercând să mai adune ceva capital politic, și în chestiunea prețului apei în Valea Jiului, aruncând această anatemă în spatele candidatului PSD, Costel Avram. ”Am văzut o serie de declarații publice, acum, în precampanie, în care Tiberiu Iacob Ridzi mă acuză de creșterea prețului pentru apa potabilă în Valea Jiului. Sigur că și pe acest subiect, Tiberiu Iacob Ridzi minte cum respiră ! Dovada constă chiar în declarațiile sale de la vreme respectivă (ianuarie 2015), pe care le-am cules din presa locală de atunci. Ce spunea atunci Tiberiu Iacob Ridzi ? Iată: ”Ajustarea tarifelor la apa potabilă este o condiție impusă în programul de finanțare a proiectelor de extindere și reabilitare a rețelelor. Odată cu finanțarea a fost trasată și sarcina acestor majorări de tarife, astfel încât investiția să se amortizeze. Vorbim despre reguli economice care trebuiesc respectate. Desigur, în egală măsură, trebuiesc găsite acum și soluții sociale pentru cetățenii cu venituri mici.” Ce spune acum ? Că Avram a mărit prețul apei. Cum  poți să minți cu atâta seninătate, domnule Tiberiu Iacob Ridzi ? Nu aștept vreun răspuns la această întrebare. Mi-e teamă că nu va fi decât o altă minciună !”, arată Costel Avram, candidatul PSD pentru Primăria Petroșani.

Costel Avram spune că tema apei în municipiul Petroșani rămâne încă, în ciuda investițiilor care s-au făcut în toți acești ani în care el a s-a aflat la conducerea Apa Serv, una care necesită încă multă atenție și fonduri pe măsură dar dă asigurări că, în calitate de primar va căuta să sprijine întregul colectiv al Apa Serv în această direcție.

PE