Află AICI care sunt joburile preferate ale studentelor din Dâmbovița!

Home Economie Află AICI care sunt joburile preferate ale studentelor din Dâmbovița!
Află AICI care sunt joburile preferate ale studentelor din Dâmbovița!

Un job part-time în timpul facultății reprezintă o modalitate excelentă de a câștiga experiență, de a întâlni oameni noi și, cel mai important, de a câștiga niște bani în plus. Din fericire, pentru studenți, există o mulțime de locuri de muncă, care le oferă posibilitatea să lucreze în timp ce își continuă și studiile, iar unele dintre acestea îți asigură venituri mai mari decât te-ai fi așteptat. 

Iată joburile preferate ale studentelor pe care poți să le încerci și tu:

 

  • Dădacă

 

Să fii dădacă este un job popular în rândul studenților, deoarece oferă multă flexibilitate. În funcție de vârsta copiilor, poți fi nevoită să muncești doar după-amiaza. Dacă este vorba despre bebeluși, vei avea timp să te ocupi de proiectele de la facultate în perioada în care cel mic trage un pui de somn.

Ca principale atribuții, va trebui să-i ajuți pe copii la teme, să le dai de mâncare, să-i iei și să-i duci la școala și să-i supraveghezi până se întorc părinții acasă.

 

  • Operator call-center

 

Mulți studenți reușesc să facă rost de bani de buzunar lucrând ca operator call-center. Pentru că multe companii vor ca, atunci când își sună clienții, aceștia să și răspundă, îți vor oferi posibilitatea de a lucra seara sau în weekend-uri, ceea ce înseamnă că vei avea timp să mergi la cursuri în timpul zilei.

Deși acest loc de muncă i se potrivește oricărui student care vorbește clar și este convingător, companiile caută adesea candidați care cunosc mai multe limbi străine sau care au experiență anterioară în vânzări. 

 

  • Model de videochat

 

Acesta este un job îndrăzneț, potrivit pentru fetele aventuroase de peste 18 ani. Studiourile de videochat caută candidate cu o minte deschisă, sociabile și convingătoare. La un astfel de loc de muncă vei dobândi experiența care îți va permite să te dezvolți atât profesional, cât și personal. 

Dacă alegi să faci videochat la Kendra Studio, vei beneficia de traininguri și de îndrumare în această carieră, iar salariile sunt pe măsură, putând ajunge chiar și la mii de euro.

 

  •  Barmaniță

 

Muncă, responsabilitate, creativitate și personalitate – să fii barmaniță presupune mult mai mult decât să servești băuturi clienților. Barmanii buni trebuie să poarte dialoguri spontane cu cei care vin la bar, să memoreze retete de cocktailuri și chiar să creeze unele noi. 

Nu este o muncă ușoară, dar este distractivă și îți poate oferi multe oportunități. Poți să-ți faci relații la care poate vei avea nevoie să apelezi cândva. Salariul este, în general, mic, dar compensează bacșisul.

 

  • Reprezentant de vânzări

 

Este unul dintre cele mai populare joburi printre studenți. Angajații se bucură de flexibilitate în ceea ce privește orarul, programul fiind, de obicei, în schimburi. Acest lucru poate fi extrem de util în sesiune. În plus, perioadele de reduceri sunt în timpul vacanțelor, ceea ce este un avantaj, pentru că, astfel, poți să faci mai multe ture și să obții un salariu mai mare.

 

  • Meditatoare

 

Nu toți studenții au cunoștințe suficiente pentru a fi meditatori, dar, dacă te numeri printre ei, merita să încerci. Se taxează la oră, iar oportunitățile sunt peste tot. Îi poți ajuta fie pe cei din ciclurile inferioare de învățământ (școală generală sau liceu), fie pe colegii de la facultate, din anii mai mici. 

În ultimul timp, au devenit populare meditațiile online, ceea ce înseamnă că poți folosi timpul pe care l-ai fi petrecut deplasându-te la domiciliul copiilor pentru studiu.

Așadar, dacă te gândești să faci niște bani în plus în noul an universitar, dar ți-e teama că nu vei avea timp și pentru cursuri, inspiră-te din cele menționate mai sus și încearcă unul dintre aceste joburi. 

Sursa foto: unsplash.com