Apel al prefectului de Hunedoara pentru donatorii de plasmă

Home Stiri la zi Apel al prefectului de Hunedoara pentru donatorii de plasmă
Apel al prefectului de Hunedoara pentru donatorii de plasmă

Numărul pacienților cu forme grave ale infecției cu Sars-Cov 2, care necesită tratament cu plasmă, a crescut atât la Spitalul Municipal Hunedoara cât și la celelalte spitale hunedorene care au în organizare paturi de terapie intensivă.

În acest context, prefectul județului Hunedoara, Vasilică Potecă, a sprijinit instalarea în 21 mai 2020 a primului aparat de plasmafareză din județ iar acum se alătură demersurilor făcute de cadrele medicale și face un apel către hunedorenii vindecați de COVID 19 să doneze plasma salvatoare.

Totodată, medicii Centrului de Transfuzie Sanguină al județului și ai Spitalului Municipal Hunedoara mulțumesc donatorilor vindecați de infecția cu Sars Cov 2 care nu au uitat de semenii lor aflați in suferință în urma infectării cu acest virus și au donat plasmă.

Până astăzi, 19 august 2020, în județul Hunedoara, 19 pacienți cu forme grave se află internați la ATI. Tot până la această dată 891 persoane s-au vindecat de COVID 19, o mare parte dintre aceștia putând deveni donatori, în condițiile în care starea de sănătate le permite.

Directorul Centrului de Transfuzie – Hunedoara, dr. Victoria Hălmagi, informează pe cei care doresc să ajute la vindecarea celor aflați internați la terapie intensivă, că plasma se poate dona la Hunedoara, la secția Centrului de Transfuzie aflată în Policlinica Spitalului Municipal, prin plasmafereza, sau la Centrele de Transfuzie din Deva, Hunedoara și Petroșani, intre orele 8 si 12, prin donare de sânge.

Sâmbătă 29 august vor fi deschise pentru donare toate locațiile din județul Hunedoara: Deva, Hunedoara și Petroșani.

Prefectul Vasilică Potecă mulțumește atât celor care au donat plasmă cât și celor care vor recurge la acest gest umanitar care poate salva viața celor aflați acum în momente de cumpănă.