Investițiile în infrastructura rutieră sunt în atenția administrației locale de la Petroșani

Home Administrație Investițiile în infrastructura rutieră sunt în atenția administrației locale de la Petroșani
Investițiile în infrastructura rutieră sunt în atenția administrației locale de la Petroșani

Preocupările pentru întreținerea și modernizarea drumurilor publice ori cele privind amenajarea de noi locuri de parcare sunt în atenția administrației locale de la Petroșani.

Spre exemplu, doar în ceea ce privește locurile de parcare, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că în ultimii 13 ani la Petroșani au fost configurate și amenajate corespunzător nu mai puțin de 3300 de locuri de parcare. În acest domeniu, edilul din Petroșani apreciază, de asemenea, că în ultimele 3 luni au fost executat lucrări similare care s-au încheiat în aceste zile prin configurarea și modernizarea altor nu mai puțin de 104 locuri de parcare în diverse zone ale localității. ”Primăria Petroșani a reușit într-un timp record de numai 3 luni să amenajeze o parcare în zona Aleea Poporului, două parcări de pe strada Aviatorilor, una pe Strada Saturn și încă una pe str. 1 Decembrie 1918. Amenajarea celor cinci parcări a costat 700.000 de lei, bani de la bugetul local al municipiului Petroșani. Astfel de programe investiționale vor mai fi implementate la Petroșani și în anii următori”, explică Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.

Și în ceea ce privește infrastructura rutieră, la Petroșani au fost realizate investiții care au condus la modernizarea majorității drumurilor din interiorul localității, iar alte proiecte de investiții de acest tip sunt în plin proces de implementare. ”Suntem în teren cu reabilitarea completă a 5 drumuri, respectiv străzile Barițiu, Andrei Mureșanu și Kogălniceanu din Colonie, strada Ștefan cel Mare și Coasta din zona centrală. Proiectele sunt finanțate de la bugetul local. Deja lucrăm pe strada Gh. Barițiu și Andrei Mureșanu, iar de la 1 septembrie intrăm pe strada Ștefan cel Mare și pe strada Coasta”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Pentru alte 8 străzi de pe raza municipiului, care necesită asfaltare sau reasfaltare, municipalitatea de la Petroșani a reușit să intre pe noul program guvernamental, care se va derula în următorii ani, prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, cu fonduri asigurate de la Bugetul de stat. În acest proiect, Primăria municipiului Petroșani a reușit să include pe lista de sinteză întocmită de Ministerul Dezvoltării Regionale, străzile: Slătinioara, General Vasile Milea, Maleia, Sarmisegetusa, Jiului, Pompierilor, Miorița și Aurel Vlaicu. ”Așa cum am promis, vom asfalta prin Compania Națională de Investiții, aceste 8 drumuri din municipiul Petroșani, cu bani de la Guvernul condus de Ludovic Orban. Deja, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan ne-a informat, la recenta sa vizită în Petroșani, că a semnat Ordinul pentru aprobarea listei-sinteză a obiectivelor de investiții din Subprogramul ”Drumuri de interes local și județean” din cadrul programului Național de construcții de interes public, în care sunt cuprinse și aceste 8 străzi din municipiul Petroșani. Pentru celelalte drumuri din Petroșani care necesită intervenții în reabilitare sau modernizare, vom aplica pentru obținerea de bani europeni sau vom aloca fonduri de la Bugetul local”, a mai precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.