Cel mai modern loc de joacă din orașul Uricani, amenajat în cartierul Bucura 2 cu fonduri europene

Home Administrație Cel mai modern loc de joacă din orașul Uricani, amenajat în cartierul Bucura 2 cu fonduri europene
Cel mai modern loc de joacă din orașul Uricani, amenajat în cartierul Bucura 2 cu fonduri europene

Modernizarea locurilor de joacă pentru copii nu este doar un deziderat al edililor din orașul Uricani, ci un fapt concret certificat prin lucrările deja realizate în modernizarea unora dintre locurile de joacă existente pe raza localității, care au devenit un punct de atracție pentru copiii din toate cartierele orașului.

Ambițiile reprezentanților administrației locale de la Uricani în acest domeniu, apreciat și solicitat de cetățeni sunt însă și mai mari. Primarul orașului Uricani, Dănuț Buhăescu spune că, în acest scop, deja a fost semnat un contract de finanțare pe fonduri europene, al cărui obiectiv este tocmai acela de a configura și dota corespunzător un nou parc de joacă pentru copii. Investiția va fi realizată în cartierul Bucura 2 din orașul Uricani, cunoscut și sub numele de ”Moldova Nouă”, în imediata vecinătate a noii grădinițe care se află în construcție aici, tot pentru a deservi familiile cu copii din acest important cartier al orașului Uricani.

”Am semnat, în luna august 2020, un nou contract de finanțare pe fonduri europene, prin care vom reuși să realizăm în cartierul Bucura 2 din orașul Uricani cel mai modern loc de joacă pentru copii de pe raza localității noastre. Acesta va fi realizat, în perioada următoare, în zona parcului din spatele blocului 13, lângă noua grădiniță care se află acum în construcție în acest cartier. Am ales să construim aici un astfel de parc, tocmai pentru ca el să deservească și copiii care vor merge la noua grădiniță din Bucura 2”, a declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Potrivit datelor din fișa de lucrări, anexă la contractul de finanțare europeană pe care primarul Dănuț Buhăescu l-a semnat în luna august cu organismul regional de gestionare a fondurilor europene, noul parc de joacă pentru copii de la Uricani va avea o suprafață utilă de 1695 de metri pătrați. Potrivit aceluiași contact, pe această suprafață sunt prevăzute următoarele lucrări și amenajări:

  • amenajare de spații verzi;
  • plantate de arbori și arbuști ornamentali;
  • achiziționare și montare echipamente de joacă cu activități specifice;
  • construire de pergole;
  • amenajarea de spații de joacă speciale, pentru copiii cu dizabilități;
  • dotare cu bănci de odihnă și coșuri de gunoi;
  • achiziționarea și montarea unui carusel pentru copii;
  • realizarea sistemului de irigații al zonei verzi;
  • realizarea unei instalații de tip tiroliană, din metal;
  • achiziționarea și montarea de leagăne și balansoare;
  • realizarea unui sistem de supraveghere video pentru deplina siguranță a copiilor;
  • realizarea unui sistem de iluminat ornamental al întregului perimetru;
  • achiziționarea și montarea unui echipament de joacă cu mașinuța precum și amplasarea unor pardoseli din tartan cu diverse culori în zona ansamblurilor de joacă pentru protecția copiilor, etc.

În această perioadă, personalul Serviciului de achiziții din cadrul Primăriei orașului Uricani realizează documentațiile necesare pentru lansarea procedurilor de licitație publică obligatorii pentru realizarea investiției. Valoarea lucrărilor și achizițiilor de echipamente menționate mai sus este de 32 miliarde lei vechi, banii fiind în proporție de 98% din surse nerambursabile atrase de la Uniune Europeană, contribuția Primăriei orașului Uricani fiind una de doar 2%.

”Ne dezvoltăm continuu și facem acest lucru în principal prin atragerea de bani europeni. Am mai spus acest lucru și contractele de finanțare pe care deja le avem implementate, aflate în derulare sau noi, dar deja semnate, confirmă că orașul Uricani are cea mai mare rată de absorbție a fondurilor europene pe cap de locuitor de la nivelul întregii Văi a Jiului, pe acest exercițiu bugetar european. Vreau să reamintesc, în același timp, cetățenilor din orașul Uricani, că tot în cartierul Bucura 2, se realizează mai multe investiții pentru care am câștigat finanțări pe baza unor proiecte depuse de Primăria orașului Uricani. Dar ca de exemplu realizarea unei noi Grădinițe, modernizarea rețelelor de canalizare și apă, realizarea unui nou parc în fata blocului 13 (în zona magazin Profi ), modernizarea iluminatului public pe Aleea Brazilor și modernizarea aleilor pietonale și a drumului de strada Grădiniței, respectiv legătura dintre Bulevardul Muncii și Aleea Brazilor”, a mai declarat primarul Dănuț Buhăescu.

Pentru cei care se îndoiesc de faptul că aceste lucruri se vor și întâmpla, edilul a pus la dispoziția opiniei publice și câteva imagini din proiectul tehnic de execuție al lucrărilor la cel mai modern parc de joacă pentru copii, care se va realiza în orașul Uricani, imagini pe care vi le prezentăm și în atașamentul acestui articol.