Pompiliu Barbu (PSD Vulcan): ”Programul nostru electoral stă chiar în faptele noastre, în realizările administrației vulcănene de până acum!”

Home Administrație Pompiliu Barbu (PSD Vulcan): ”Programul nostru electoral stă chiar în faptele noastre, în realizările administrației vulcănene de până acum!”
Pompiliu Barbu (PSD Vulcan): ”Programul nostru electoral stă chiar în faptele noastre, în realizările administrației vulcănene de până acum!”

Un număr de 16 proiecte edilitare și de investiții sunt în derulare, în diverse etape de implementare (unele fiind chiar finalizate deja!), pe raza municipiului Vulcan. Toate sunt, în opinia viceprimarului Pompiliu Barbu, rod al muncii de echipă derulate de administrația publică vulcăneană în perioada 2016-2020.

Candidat al PSD pentru funcția de primar al municipiului Vulcan, Pompiliu Barbu le reamintește cetățenilor cele 16 proiecte aflate pe agenda de lucru a administrației pe care o conduce în acest moment, proiecte care vor contribui la dezvoltarea infrastructurii locale în diverse domenii de activitate.
1. ”Hai la școală ! O șansă pentru viitor”, este un program care are drept obiectiv diminuarea fenomentului de abandon școlar și este implementat, cu sprijinul unităților locale de învățământ până în anul 2021. Valoarea proiectului este de 9.025.786 RON
2. Construirea unei noi grădinițe cu program normal, construcție aflată deja aproape de finalizare, urmând să fie în scurt timp dată în folosință și să facă parte din structura Școlii gimnaziale nr. 5 Vulcan. Valoarea contractului de investiții este de 2.508.957 RON.
3. Modernizare infrastructură rutieră în Cartierul Crividia, este un deziderat asumat de administrația locală de la Vulcan în cadrul unui set amplu de proiecte implementate prin Grupul de Acțiune Locală (GAL) Vulcan, cu fonduri accesate de la Uniunea Europeană. Tot în cadrul proiectelor derulate prin GAL se dorește înființarea unei creșe pentru copii în Cartierul Traian, realizarea unor locuri de joacă moderne în cartierele Micro 3B, Crividia, Colonia de Jos și zona blocurilor C16, dar și transformarea clădirii fostei Școli nr. 7 într-un Centru de resurse comunitare. Toate aceste proiecte au ca termen de realizare intervalul 2020-2023, iar Primăria Vulcan are la dispoziție în acest scop resurse financiare de 3 milioane de euro din fonduri POR la care se adaugă alte 1,42 milioane de euro din fonduri POCU.
4. Conexiune publică de Internet WIFI 4 EU este deja un proiect realizat, prin care, în cadrul unei investiții c u fonduri europene în valoare de 15.000 de euro a fost realizată o rețea cu conectivitate gratuită la internet în diferite locuri publice de pe raza municipiului Vulcan.
5. Modernizarea Ambulatoriului de la Spitalul municipal Vulcan este unul din proiectele cu finanțare europeană de anvergură, derulat de municipalitate. Având o valoare de 12.334.280 RON, acest proiect vizează reabilitarea integrală a clădirii Ambulatoriului și realizarea de dotări specifice, proiectul urmând să fie finalizat până în anul 2022.
6. Reabilitare termică a blocurilor este un alt proiect cu finanțare din fonduri europene, aflat în plină derulare la Vulcan, primele clădiri beneficiare fiind blocurile D5, D9, 44 și T. Valoarea acestor investiții este de 4.370.045 RON iar termenul de finalizare este anul 2021.
7. Linia de transport public ”Green Line Valea Jiului” este un proiect comun al tuturor administrațiilor locale din Valea Jiului împreună cu Consiliul județean Hunedoara, în care municipiul Vulcan are însă calitatea de lider de proiect. Această investiție are ca obiectiv realizarea unei linii de autobuze electrice pe traseul Petrila-Petroșani-Aninoasa-Vulcan-Lupeni-Uricani, cuprinzând inclusiv modernizarea unor străzi de pe raza municipiului Vulcan și construcția unei baze de alimentare și a unor garaje pentru autobuzele electrice în cartierul Colonie. Termenul de finalizare al acestei investiții este anul 2022, iar valoarea finanțării disponibile este de 20 de milioane de euro.
8. Reducerea birocrației în administrația publică, este un proiect european prin care, până în anul 2021, se dorește implementarea unor proceduri administrative simplificate în activitatea Primăriei municipiului Petroșani. Proiectul are o valoare nerambursabilă de 2.692.196 RON.
9. Realizare locuințe sociale la fostul cămin C3 din zona Dincă, este un proiect aproape finalizat, ca urmare a unei investiții în valoare de 2,5 milioane de lei. Clădirea fostului cămin C3 a fost finalizată, iar în perioada imediat următoare, urmează să fie făcute repartițiile pentru noile locuințe de către comisia de specialitate a Consiliului local.
10. Construirea de locuințe pentru tineri, un obiectiv pentru care Primăria Vulcan a obținut acordul ANL pentru construcția unui număr de două blocuri de tip ANL pe raza localității, însumând 33 de unități locative pentru tineri. Valoarea investiției este 7,3 milioane de lei iar termenul de finalizare este anul 2022.
11. Modernizare străzi, alei pietonale și parcări în zona Aleea Muncii, constituie un alt proiect aflat în stadiu avansat de realizare, lucrările urmând să fie complet realizate în acest an. Valoarea acestei investiții este de 4.933.000 RON.
12. Construcție Bazin de înot didactic. Acest obiectiv de investiții, pentru care s-au obținut fonduri de 10 milioane de lei va fi realizat prin intermediul Companiei Naționale pentru Investiții, termenul de realizare fiind anul 2022.
13. Modernizarea Stadionului Central, împreună cu întreaga bază sportivă aferentă constituie un proiect pentru care deja există finanțare asigurată în cadrul unui Program național specific, iar în vederea implementării acestui proiect se lucrează deja la întocmirea proiectului tehnic de execuție.
14. Modernizarea sistemului de iluminat public, este un amplu proiect de investiții care urmează să fie realizat în municipiul Vulcan până la finalul anului 2022. valoarea investițiilor este de  12.822.825 RON.
15. Modernizare Cămin Cultural Paroșeni, este un proiect solicitat de cetățenii din zona rurală a localității componente Paroșeni, pentru care a fost depusă documentația aferentă obținerii unei finanțări din fonduri europene.
16. Reabilitarea infrastructurii rutiere în cartierul Colonia de Jos, reprezintă încă un obiectiv pentru care Primăria municipiului Vulcan are pregătite toate documentațiile necesare în vederea realizării prin fondurile europene disponibile în cadrul GAL Vulcan.

”Tot ceea ce dorim și avem convingerea că putem să facem pentru oamenii Vulcanului, are la bază nevoile acestora, corelate cu atribuțiile administrației publice locale. Pe lângă cele 16 proiecte aflate în derulare, programul nostru politic pentru următorii 4 ani, cuprinde o serie de proiecte noi, foarte atractive, realizabile pe termen scurt, mediu și lung. În perioada campaniei electorale voi prezenta punct cu punct acest program, care abordează toate domeniile vieții din comunitatea noastră. Am convingerea că împreună, uniți și responsabili în activitatea de administrație publică, vom putea duce la bun sfârșit ceea ce, alături de cetățenii municipiului nostru, am stabilit că avem de făcut în următorii ani”, a declarat Pompiliu Barbu, candidatul propus de PSD pentru funcția de primar al municipiului Vulcan.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019