Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: ANCA ELENA CORDEA

Home Politică Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: ANCA ELENA CORDEA
Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: ANCA ELENA CORDEA

Anca Elena Cordea a descoperit municipiul Lupeni în urmă cu 16 ani, mai întâi ca profesor debutant, calitate profesională pe care a îndeplinit-o la Școala gimnazială nr. 3 și la Liceul Teoretic ”Mircea Eliade”, iar mai apoi, după căsătorie, când l-a urmat pe soțul ei în acest oraș. Între timp, a devenit profesor de istorie la Colegiul Național ”Carmen Sylva” din Petroșani unde, pentru o bună perioadă de timp a fost colegă chiar cu actualul primar al Lupeniului, Lucian Resmeriță, la invitația căruia a venit, de altfel, în 2017, în echipa PSD Lupeni.

”Lucian Resmeriță este un om care mi-a dat încredere. Eu am văzut cu ochii mei cum a crescut Colegiul de Informatică de la Petroșani sub conducerea lui. Am văzut și știu că nu este doar un tânăr bine pregătit profesional, ci și un om ambițios, corect, cu viziune și cu spirit de echipă. Cunoscându-i aceste calități, sigur că, în 2017, când m-a invitat să vin în echipa PSD Lupeni și să-l sprijin în campania pentru alegerea sa în funcția de primar, am răspuns fără ezitare. Îl știam și pe liderul PSD Lupeni, actualul senator Cristian Resmeriță, tot de la catedră, din perioada în care era cadru didactic și de aceea am avut și mai mare încredere. De aceea am venit cu toată deschiderea să sprijin această echipă atât de mare și atât de unită în dorința de a face ceva pentru oamenii din municipiul nostru”, spune Anca Elena Cordea.

Poate pentru că a demonstrat că este un om implicat în tot ceea ce face, un om cu inițiativă și un om deși tânăr, totuși cu experiență, Anca Elena Cordea a fost nominalizată acum pentru a face parte din echipa pe care PSD o propune locuitorilor din municipiul Lupeni pentru alegerea viitorului Consiliul local. Personal, s-a declarat surprinsă, dar desigur și onorată de această responsabilitate primită din partea Organizației PSD Lupeni. ”Toată lumea știe că PSD Lupeni este una dintre cele mai mari organizații politice din județul Hunedoara. Când domnul președinte Cristian Resmeriță m-a anunțat că s-a luat decizia nominalizării mele pe lista partidului pentru viitorul Consiliu local, am fost onorată, dar în același timp am înțeles de la bun început responsabilitatea pe care o implică acest lucru. Desigur, este o provocare pentru mine faptul că din cei peste 1500 de membri ai PSD Lupeni, să mă regăsesc pe lista celor 24 de oameni propuși pentru Consiliul local. Vreau să vă spun că oricare dintre membri echipei noastre ar fi primit această misiune onorantă, l-aș fi susținut fără rezerve. De altfel, cred că pe noi, la PSD Lupeni, asta ne diferențiază: nu contează cine este sau nu este pe o listă, ci contează echipa și implicarea în tot ceea ce facem. Iar implicarea, caracteristică fiecăruia dintre noi, îi determină pe oameni să aibă încredere în această echipă, iar pe alți competitori politici, să ne invidieze”, explică Anca Elena Cordea.

În opinia acesteia, chiar dacă la Primărie, Lucian Resmeriță a demonstrat deja aceleași calități pe care le-a arătat și în calitate de director al Colegiului Național ”Carmen Sylva” din Petroșani, iar felul cum arată astăzi Lupeniul, după numai 3 ani de mandat cu Lucian Resmeriță-primar confirmă pe deplin acest lucru, Anca Elena Cordea este de părere că în mandatul următor, primarul Lucian Resmeriță și echipa acestuia vor ști să răspundă așteptărilor oamenilor și să ducă Lupeniul înainte cu și mai mult avânt. ”Știu și am încredere că Lucian Resmeriță va face pentru municipiul Lupeni și mai multe proiecte utile, frumoase și inovative. A demonstrat că știe și poate, în numai 3 ani. Eu cred că dacă și oamenii vor înțelege mesajul său și-l vor credita nu doar pe el ca primar, ci-i vor da și o echipă de consilieri locali PSD cu oameni la fel de implicați și dedicați acestei comunități, atunci Lupeniul va crește frumos și repede. Eu sunt gata să-l susțin și, probabil că rolul meu în Consiliul local va fi acela de a mă ocupa de proiectele care țin de Educație și Cultură, dar voi susține cu aceeași responsabilitate orice proiect care aduce un plus pentru cetățeni, care înseamnă dezvoltare pentru Lupeni. Și știu că, așa cum eu am avut încredere în Lucian Resmeriță, încă din momentul în care am ajuns în Lupeni și l-am cunoscut, cu atât mai mult cetățenii din Lupeni vor avea încredere în primarul pe care-l cunosc și care le-a dat încredere că Lupeniul are viitor, precum și în echipa cu care poate face ca lucrurile bune și necesare să se întâmple”, a mai spus Anca Elena Cordea.

Iar dacă, până la urmă, așa cum se spune, atunci când își aleg liderii, mai ales în plan local, oamenii iau în calcul, înainte de toate, factorul de încredere, atunci este cât se poate de clar că la acest capitol, PSD Lupeni și Lucian Resmeriță au deja un capital extrem de prețios: oameni de încredere și oameni cu încredere.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019