Dezvoltarea turismului în Pasul Vâlcan, obiectiv esențial pe agenda politică a lui Pompiliu Barbu și a PSD Vulcan

Home Politică Dezvoltarea turismului în Pasul Vâlcan, obiectiv esențial pe agenda politică a lui Pompiliu Barbu și a PSD Vulcan
Dezvoltarea turismului în Pasul Vâlcan, obiectiv esențial pe agenda politică a lui Pompiliu Barbu și a PSD Vulcan
Dezvoltarea turismului în arealul municipiului Vulcan nu este doar un deziderat al comunității locale din această localitate, ci și un punct principal de pe agenda de lucru a actualei administrații publice locale și a echipei pe care PSD o propune pentru continuitate în administrația locală de la Vulcan.
În opinia actualului viceprimar Pompiliu Barbu, candidatul propus de PSD pentru funcția de primar, în alegerile din septembrie 2020, în vederea accelerării ritmului de dezvoltare a turismului în straja este imperativ necesară declararea zonei Pasul Vîlcan drept stațiune turistică de interes local. ”Ne dorim continuarea dezvoltării proiectului nostru pentru turism, CASTELUL DIN CARPAȚI, un proiect a cărui implementare a început și care are nevoie acum de continuitate într-un ritm accelerat. Avem configurată o bună parte din elementele care să ne permită să aplicăm pentru implementarea acestui proiect cu finanțare europeană și vom căuta să facem acest lucru în mandatul următor”, a declarat Pompiliu Barbu, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Vulcan.
În opinia acestuia, pentru ca Pasul Vâlcan să obțină statutul de stațiune turistică de interes local, trebuie parcurși următorii pași, absolut necesari pentru obținerea finanțărilor care vor putea asigura dezvoltarea accelerată a zonei:
* introducerea utilităților pentru toate cabanele existente;
* extinderea domeniului schiabil, prin configurarea de noi pârtii de schi;
* crearea, prin investițiile private derulate în Pasul Vîlcan, a unui număr de cel puțin 100 de locuri de muncă.
* dezvoltarea ofertei de activități sportive montane, în toate anotimpurile;
* dezvoltarea de servicii specifice zonei prin susținerea investitorilor privați care au licitat pentru terenurile unde și-au creat proiectele pentru locuri de cazare și activități montane aferente.
Luat pas cu pas acest proiect este de o importanță organică pentru sănătatea economiei noastre locale și pentru sănătatea cetățenilor noștri.
”Pentru ultima parte din fraza anterioară, am gândit un proiect inclus în Castelul din Carpați, de construire în parteneriat cu sectorul privat, a unui complex turistic pentru fizio-terapie și bază SPA, unde să putem oferi cu prioritate serviciile create, pentru recuperarea stării de sănătate a minerilor activi dar și a celor care sunt în pensie”, spune candidatul pentru funcția de primar al PSD Vulcan, Pompiliu Barbu.
Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019