Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: ADRIAN ILIE ROMOȘAN

Home Politică Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: ADRIAN ILIE ROMOȘAN
Profil de candidat al PSD Lupeni pentru Consiliul local: ADRIAN ILIE ROMOȘAN

Prezența pe lista propusă de PSD Lupeni pentru alegerea Consiliului local a inginerului ILIE ADRIAN ROMOȘAN, nu se datorează doar faptului că acesta este, în prezent, directorul EM Lupeni, chiar dacă acest argument ar putea fi unul absolut relevant. De fapt, Ilie Adrian Romoșan și-a câștigat prin muncă și ascensiunea în viața politică și respectul cetățenilor, așa cum tot prin muncă și-a câștigat respectul și în fața ortacilor săi de la Mina Lupeni.

Ilie Adrian Romoșan s-a angajat la Mina Bărbăteni încă din 1996, iar din 2008 a venit la Mina Lupeni, mai întâi ca electrician, însă în paralel a urmat și cursurile Universității din Petroșani, pe care le-a absolvit în anul 2010. Prin muncă, a urcat constant în ierarhia profesională, de la statutul de inginer CFL, la cel de adjunct șef sector, mai apoi de inginer șef iar de aproape doi ani este director al celui mai important agent economic din municipiul Lupeni: EM Lupeni.

La fel a evoluat și cariera sa politică, unde a pornit de la statutul de simplu membru al PSD Lupeni, în anul 2002, până la cel de membru în Biroul Politic Local care asigură conducerea executivă a acestei puternice organizații, fiind totodată și unul din reprezentanții social-democraților Lupeni în Consiliul local, unde candidează acum pentru al patrulea mandat de consilier. ”PSD a fost primul și singurul partid politic în care am activat. Am crezut și cred în doctrina social-democrată, am crezut și cred în oamenii valoroși pe care acest partid îi are și la nivel național, dar și aici, acasă, la Lupeni. Am crezut și cred în dorința echipei noastre politice de a face bine oamenilor, de a răspunde așteptărilor cetățenilor din municipiul Lupeni și, personal, am făcut tot ceea ce am putut în acest scop”, spune Ilie Adrian Romoșan.

Acesta este convins că evoluția municipiului Lupeni, cu precădere în ultimii 4 ani, este tocmai rodul acestei munci de echipă, în care dorința de a contribui în mod decisiv la dezvoltarea municipiului Lupeni s-a transferat din viața politică în activitatea administrației locale. ”Cred că acest mandat al domnului primar Lucian Resmeriță a fost cel mai bun pentru administrația publică locală din ultimii 30 de ani, de la schimbarea regimului politic în România. Sunt evidente schimbările în bine, pe care echipa condusă de Lucian Resmeriță le-a realizat în infrastructură, în educație, în educație, în cultură și sport ș.a.m.d. La fel de evidente sunt investițiile în modernizarea drumurilor, în introducerea de noi rețele de gaz, de apă și canalizare, în modernizarea iluminatului public, în modernizarea clădirilor reprezentative ale orașului și lista ar putea continua. Aș adăuga aici investițiile făcute în stațiunea Straja, cu care poate că, la început, cetățenii nu au fost de acord, însă în scurt timp s-a dovedit că aceste investiții au fost făcute cu înțelepciune, deoarece Straja este în prezent un important motor de dezvoltare al municipiului Lupeni”, arată Ilie Adrian Romoșan.

În opinia consilierului social-democrat, viitorul mandat pe care PSD și primarul Lucian Resmeriță au demonstrat că-l merită în fruntea administrației locale de la Lupeni va fi unul în care lucrurile vor parcurge încă un important salt înainte, pentru că experiența acumulată, proiectele deja pregătite și perspectiva fondurilor europene masive pe care UE intenționează să le aloce Văii Jiului sunt tot atâtea argumente în acest sens. În plus, ca reprezentant al Minei Lupeni, ing. Ilie Adrian Romoșan apreciază că tot datorită echipei PSD Lupeni și liderului acesteia, senatorul Cristian Resmeriță, Mina Lupeni încă nu a devenit istorie și va mai fi pentru câțiva ani buni un agent economic care asigură locurile de muncă pentru câteva sute de locuitori.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019