Primarul Tiberiu Iacob Ridzi dă asigurări că școlile se redeschid în condiții de deplină siguranță la Petroșani

Home Administrație Primarul Tiberiu Iacob Ridzi dă asigurări că școlile se redeschid în condiții de deplină siguranță la Petroșani
Primarul Tiberiu Iacob Ridzi dă asigurări că școlile se redeschid în condiții de deplină siguranță la Petroșani

Noul an școlar va debuta la Petroșani, în data de 14 septembrie 2020, în condiții de deplină siguranță. Asigurările în acest sens vin chiar de la primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, în urma evaluării tuturor instituțiilor de învățământ, împreună cu managerii acestora.

”Am avut o întâlnire cu toți directorii de instituții de învățământ din Petroșani în care am purtat discuții cu privire la stadiul pregătirilor pentru începerea noului an școlar în fiecare unitate de învățământ în parte. I-am rugat pe toți cei prezenți la întâlnire să ia toate măsurile care se impun pentru prevenirea răspândirii virusului SARS COV 2, astfel încât copiii noștri să poată frecventa cursurile în deplină siguranță. Îi asigur pe păriniți că tot ceea ce depinde de noi se va face cu maximă responsabilitate și îi rog, totodată, să fie la fel de responsabili și să nu le permită copiilor să meargă la școală dacă aceștia prezintă simptome de răceală sau gripă, pentru prevenirea îmbolnăvirii celorlalți copii sau a cadrelor didactice”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi. 

Acesta arată că, în vederea susținerii măsurilor de protecție sanitară în grădinițe, școli și licee, Primăria municipiului Petroșani va acorda, pentru început, 16.000 de măști tuturor unităților de învățământ, urmând ca în perioada următoare, să se mai achiziționeze cel puțin 50.000 de măști. De asemenea, școlile s-au ocupat de achiziționarea de soluții dezinfectante și, în aceste zile, au fost efectuate lucrări de igienizare și dezinfecție în toate instituțiile din domeniul educației.

Chiar și în fața tuturor măsurilor de siguranță luate, chiar dacă Petroșaniul figurează pe harta care permite abordarea începerii noului an școlar în ”scenariul verde”, respectiv cu prezența fizică a elevilor la cursuri, primarul Tiberiu Iacob Ridzi spune că a fost lăsată la latitudinea părinților și a fiecărei unități de învățământ și posibilitatea ca, pentru motive întemeiate, să opteze și pentru cursuri online. ”În unele școli se va merge și pe varianta jumătate prezență fizică la școală, jumătate cursuri online, dar pentru clasele mici, clasa pregătitoare, clasele terminale și elevii de liceu, se va merge în sistemul față în față. Fiecare școală și-a stabilit exact cum va aborda problematica prezenței elevilor la cursuri în acest an”, a mai precizat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani. 

În plus, pentru evitarea riscurilor de îmbolnăvire cu Covid-19 a fist stabilit și un set de măsuri care vor trebui respectate de elevi, profesori și părinți, în perioada următoare, după cum urmează: