Rectificare bugetară cu plus de peste 30 de milioane de lei pentru autoritățile hunedorene

Home Administrație Rectificare bugetară cu plus de peste 30 de milioane de lei pentru autoritățile hunedorene
Rectificare bugetară cu plus de peste 30 de milioane de lei pentru autoritățile hunedorene
În ședința de guvern de joi, 10 septembrie, Executivul a aprobat o hotărâre de guvern pentru alocarea sumei de 1,34 miliarde de lei, pentru acoperirea unor nevoi urgente, pentru toate unităţile administrativ-teritoriale care au solicitat alocarea de sume din fondul de rezervă. Din această sumă, celor 69 de unități administrativ-teritoriale din județul Hunedoara le-au fost alocate 31.350.000 de lei.
Potrivit secretarului de stat în Ministerul Dezvoltării, hunedoreanca Vetuța Stănescu, banii au fost împărțiți în mod echilibrat, ținându-se cont de mărimea județelor și de criterii obiective legate de modul în care epidemia Covid-19 a afectat unitățile administrativ-teritoriale.
”Sumele vor putea fi folosite pentru începerea în bune condiții a anului școlar, pentru acoperirea cheltuielilor efectuate în această perioadă și pentru continuarea unor proiecte de investiţii. Totodată, alocările vin să compenseze reducerile semnificative de venituri suferite de multe primării ca urmare a întreruperii unor activităţi economice ale agenţilor economici şi deci a reducerii încasărilor de impozite şi taxe locale”, a declarat secretarul de stat Vetuța Stănescu.