Administrația de la Petrila are un nou viceprimar și un nou consilier local

Home Administrație Administrația de la Petrila are un nou viceprimar și un nou consilier local
Administrația de la Petrila are un nou viceprimar și un nou consilier local

Consiliul local al orașului Petrila s-a reunit miercuri, 16 septembrie 2020 pentru a lua act de decizia Instituției Prefectului județului Hunedoara cu nr. 441/11.09.2020 prin care mandatul aleșilor locali care au trecut la alte formațiuni politice decât cele pe listele cărora au fost validați în Consiliile locale a încetat de drept.

La Petrila, în această situație s-au aflat consilierii locali Dorin Curtean și Adrian Preda, care au părăsit Organizația PSD Petrila, anunțându-și dorința de a candida pentru un alt partid politic în alegerile din septembrie 2020. Locul acestora în Consiliul local Petrila a fost luat de Mara Doboș și Cătălin Cenușă, următorii supleanți pe lista PSD aleasă în 2016 pentru Consiliul local, aceștia fiind validați în calitate de consilieri locali până la finalul actualei legislaturi.

Ca urmare a acestui fapt, tot în ședința de miercuri, 16 septembrie, a Consiliului local Petrila a fost ales și un nou viceprimar al orașului Petrila, în persoana social-democratului Marius Heljiu.

Potrivit primarului orașului Petrila, Vasile Jurca, aceste decizii au fost luate ca urmare a Ordinului Prefectului județului Hunedoara și dispozițiilor legale din Legea administrației publice locale. ”Eu nu am făcut nici un fel de demersuri împotriva foștilor noștri colegi care au decis să plece, în prag de alegeri, la alt partid. Am considerat că, la urma-urmei, este opțiunea lor și că electoratul este cel în măsură să sancționeze traseismul politic, însă Prefectul județului Hunedoara a emis un ordin prin care toți aleșii locali care au trecut, în această perioadă electorală, la alte formațiuni politice, au fost demiși din funcțiile publice deținute, conform legii. Pentru că într-o astfel de situație se află și fostul viceprimar al orașului Petrila, am fost puși în situația de a alege un nou viceprimar și, așa cum ne-am luat angajamentul în fața locuitorilor orașului Petrila, l-am propus încă de pe acum pentru această funcție pe domnul profesor universitar Marius Heljiu. Îmi doresc ca locuitorii orașului Petrila să fie alături de noi la alegerile locale, astfel încât domnul Marius Heljiu să poată fi reconfirmat în calitate de viceprimar al orașului Petrila și după alegeri”, a declarat Vasile Jurca, primarul orașului Petrila.