Angajați ai Consiliului Județean Hunedoara testați pentru coronavirus și acțiuni succesive de dezinfecție în incinta clădirii

Home Administrație Angajați ai Consiliului Județean Hunedoara testați pentru coronavirus și acțiuni succesive de dezinfecție în incinta clădirii
Angajați ai Consiliului Județean Hunedoara testați pentru coronavirus și acțiuni succesive de dezinfecție în incinta clădirii
În contextul apariției mai multor cazuri de infectare cu Covid-19 în rândul angajaților Consiliului Județean Hunedoara, încă de la începutul lunii septembrie conducerea instituției a decis testarea celor care au solicitat acest lucru.
În data de 02 septembrie au fost testați – costurile fiind suportate de instituție – 11 angajați (de la Serviciul Administrare Drumuri, Serviciul Investiții), toate testele fiind negative. Între timp, doi dintre angajații de la Serviciul Administrare Drumuri s-au pozitivat, unul dintre ei fiind contact direct al unui alt angajat de la Compartimentul de Management al Sistemului Integrat al Deșeurilor, care a și intrat în izolare pentru 14 zile. Doi dintre colegii acestuia din urmă, fiind considerați și ei contacți direcți au fost testați în data de 15 septembrie, rezultatele testelor fiind negative. Celor doi le-a fost recomandat să intre în izolare la domiciliu pentru următoarele 14 zile. Recoltarea probelor s-a făcut la Spitalul Județean de Urgență Deva.
În cadrul Serviciului Transporturi, un angajat care s-a simțit rău s-a testat din proprie inițiativă, rezultatul fiind negativ, iar un alt angajat, aflat în concediu, a intrat în izolare la domiciliu, deoarece are un caz confirmat de Covid în familie.
După fiecare confirmare a unui caz pozitiv în cadrul instituției, s-a recurs la dezinfectarea spațiilor interioare ale Consiliului Județean Hunedoara – birouri, holuri, sala de ședințe – precum și ale celor utilizate de Instituția Prefectului, activitate realizată de o firmă specializată. De asemenea, pentru vineri, 18 septembrie, este programată o dezinfecție generală în interiorul clădirii, care se va realiza după încheierea programului de lucru.
Menționăm că în toată această perioadă, au fost luate măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Angajații poartă mască de protecție în spațiile închise, se respectă distanțarea fizică, birourile sunt dotate cu dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, la intrarea în Consiliul Județean Hunedoara există dispensere cu dezinfectant pentru mâini, iar accesul angajaților în incintă se face doar în urma termoscanării.
Biroul de presă al CJH