Profesorul Mircea Pascu, fost președinte al FRF, s-a stins din viață

Home Stiri la zi Profesorul Mircea Pascu, fost președinte al FRF, s-a stins din viață
Profesorul Mircea Pascu, fost președinte al FRF, s-a stins din viață

Prezență emblematică pe scena fotbalului românesc din ultima jumătate de secol, profesorul Mircea Pascu – Cetățean de onoare al municipiului Petroșani, s-a stins din viață pe 16 septembrie 2020 la București, la vârsta de 85 de ani.

Fost președinte al Federației Românie de Fotbal, Mircea Pascu s-a născut la Petroșani, la 6 noiembrie 1934. Apreciat și respectat coordonator al fotbalului românesc, profesorul Mircea Pascu s-a aflat la cârma unor cluburi sportive de prestigiu, precum Rapid București, Poli Timișoara, Corvinul Hunedoara și Jiul Petroșani. Sub conducerea sa, ca președinte, Jiul Petroșani a reușit cea mai bună performanță a sa, prin câștigarea ”Cupei României” în anul 1974. Între 1983 și 1989 a fost vicepreședinte al FRF, iar după 1990 a fost ales în funcția de președinte al Federației Române de Fotbal.

Pe plan internațional, profesorul Mircea Pascu a fost membru al Comisiei de organizare a competițiilor fotbalistice europene, membru în comisia de protocol FIFA, membru al Comisiei Fair-Play UEFA.

În decembrie 2009, la inițiativa primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi care a răspuns astfel solicitărilor venite din partea iubitorilor de fotbal din Valea Jiului, Consiliul local Petroșani i-a decernat profesorului Mircea Pascu titlul de ”Cetățean de Onoare al municipiului Petroșani”.

În memoria sa, înaintea partidelor din următoarea etapă a competițiilor organizate de FRF va fi ținut un moment de reculegere în memoria lui Mircea Pascu. La dorința acestuia, înmormântarea va avea loc la Petroșani, alături de părinții săi.

Dumnezeu să-l odihnească !