Programul politic al organizației PSD Vulcan pentru mandatul 2020-2024

Home Politică Programul politic al organizației PSD Vulcan pentru mandatul 2020-2024
Programul politic al organizației PSD Vulcan pentru mandatul 2020-2024
În perspectiva alegerilor locale de la 27 septembrie 2020, Organizația PSD Vulcan, prin candidatul propus pentru funcția de Primar al municipiului Vulcan și prin echipa de Consilieri locali ai PSD, propune cetățenilor din municipiul Vulcan un program politic prin care își asumă următoarele proiecte și obiective pentru mandatul 2020-2024:
* În domeniul INFRASTRUCTURĂ:
– Racordarea la gaz metan a unui număr de aproximativ 2000 de case identificate pe 34 de străzi din întregul municipiu.
– Reabilitarea, pietruirea și asfaltarea de străzi, alei pietonale, parcări autoturisme în toate zonele municipiului, inclusiv cartierul Paroșeni – Sohodol.
* În domeniul SĂNĂTATE:
– Realizarea secției ATI pentru spitalizare de zi, la Spitalul Municipal Vulcan.
* În domeniul TURISM ÎN ZONA PASUL VÎLCAN: 
– Construirea complexului turistic pentru sănătate cu baza SPA în cadrul proiectului CASTELUL DIN CARPAȚI.
– Proiect de declarare a zonei Pasul Vîlcan, zonă turistică de interes local și național.
– Realizarea pârtiei de schi V7. Traseul Pasul Vîlcan – Cabana Căprișoara, în lungime de 7 km.
* În domeniul EDUCAȚIE:
– Implementarea programului ”Școala verde” prin transformarea școlilor din Crividia și Dealu- Babii în școli – salină, pentru preșcolari și școlari.
ȘCOALA ÎN AER LIBER
– Implementarea programului ”Școala în aer liber” prin modernizarea zonelor: Parc Avram Iancu, Parc Teodora Lucaciu, zona Școala Nr.6 și Grădiniță, zona Grădiniței cu program normal nr.4.
* În domeniul ECONOMIC: ANTREPRENOR, ACASĂ LA MINE.
– Implementarea programului ”Antreprenor, acasă la mine” prin adoptarea unui pachet cu facilități locale pentru susținerea tinerilor din Vulcan plecați în străinătate, pentru demararea de afaceri de producție sau servicii.
– Realizarea unei platforme pentru unități de producție și servicii în zona fostei Preparații Coroești.
– Susținerea inițiativei ”Fabrica de sticlă” prin susținerea investitorului interesat de realizarea unei unități de producție în Colonia-de-Jos, pentru producție de sticlă.
– Implementarea proiectului ”Diamantele negre IT” prin realizarea unui proiect pilot în domeniul IT, inclusiv cu construcția unui cartier rezidențial cu parc de afaceri exclusiv IT în Zona Brazi.
* În domeniul AGRICOL ȘI ZOOTEHNIC:
– Implementarea programului ”Bio-Food” prin care o serie de produse locale – legume, fructe, lactate și carne și produse derivate din acestea – vor putea fi distribuite, la prețuri accesibile, cetățenilor, în fiecare cartier al orașului, printr-o rețea proprie.
* În domeniul CULTURAL:
– Realizarea unui proiect pentru adolescenți și tineri, în zone de spațiu public special amenajate pentru grafitti.
– Realizarea Rotondei ”Teodora Lucaciu”, un spațiu amenajat corespunzător pentru activități artistice în aer liber.
* În domeniul activităților SPORTIVE:
– Crearea secțiilor de schi și arte marțiale în cadrul Clubului Sportiv Municipal Mihai Viteazu.
– Construirea de platforme în aer liber pentru activități sportive pentru toate vârstele.
* ALTE PROIECTE EDILITARE:
– Modernizarea intrării în oraș. Realizarea Obeliscului municipiului Vulcan. Modernizarea zonei de lângă magazinul Profi. Modernizarea zonei verzi dintre Primărie și blocul 42.
– Crearea pe bulevardul Mihai Viteazu a unui punct de închiriere de biciclete, pe toată durata week-endului.
– Proiect de ecologizare a malurilor Jiului și a afluenților acestuia.
– Realizarea de iluminat stradal în zona Căminului Cultural Paroșeni.
”Toate aceste proiecte vin să completeze programul de investiții pe care l-am demarat încă din legislatura precedente, investiții care sunt sau urmează să fie realizate, cu fonduri guvernamentale și europene, pe raza localității noastre. Cred cu tărie că ceea ce face diferența între NOI – PSD Vulcan și celelalte partide, se exprimă prin:
– calitatea programului nostru politic, care este cât se poate de realist, cu proiecte a căror implementare este, în funcție de complexitatea proiectului, operațională pe termen scurt, mediu sau lung. Știm exact care ne sunt sursele de finanațre. Știm cu precizie unde va trebui să insistăm pentru a vedea proiectele vulcănenilor puse în operă;

– maturitatea candidaților pentru Consiliul Local, la care se adaugă experiența profesională a acestora sau ambiția de a aduce un plus de valoare în viața comunității;
– modul în care urmărim să le transmitem oamenilor ceea ce vrem și putem să facem pentru ei”, a declarat Pompiliu Barbu, candidatul PSD pentru funcția de primar al municipiului Vulcan.
Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
CUI 21200019