Liderii naționali ai PSD fac front comun în susținerea celui mai tânăr primar de municipiu din România: Lucian Resmeriță

Home Politică Liderii naționali ai PSD fac front comun în susținerea celui mai tânăr primar de municipiu din România: Lucian Resmeriță
Liderii naționali ai PSD fac front comun în susținerea celui mai tânăr primar de municipiu din România: Lucian Resmeriță

Președintele PSD Marcel Ciolacu și Președintele Consiliului Național al PSD, Vasile Dâncu au fost prezenți vineri, 18 septembrie 2020 la Lupeni, pentru a-l susține pe cel mai tânăr primar de municipiu din România dar și una dintre cele mai puternice echipe social-democrate din țară, în drumul spre victoria în alegerile locale din 27 septembrie 2020.

Chiar și în condiții speciale, cu reguli impuse de criza epidemiologică, liderii PSD au fost primiți la Lupeni într-un mod aparte, deja specific membrilor acestei familii politice. Între strângeri de mâini, ovații și aplauze, cei doi lideri naționali ai PSD cărora li s-au alăturat Președintele Organizației județene a PSD Hunedoara, deputatul Laurențiu Nistor (candidat al PSD pentru funcția de președinte al CJH), dar și fostul prefect Tiberiu Fabius Kiszely și evident primarul Lupeniului, Lucian Resmeriță (candidat al PSD pentru un nou mandat), au susținut scurte discursuri în stradă, în fața sediului PSD Lupeni și au parcurs împreună câteva sute de metri, până la Parcul CAP.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a apreciat implicarea oamenilor în campania electorală și s-a declarat convins că, la Lupeni, PSD va continua să administreze localitatea și în anii următori. ”Vă mulțumesc pentru invitație și pentru primirea pe care ne-ați făcut-o. Am observat că aici, la Lupeni, sunteți foarte implicați în derularea campaniei electorale. Nu vă ascund faptul că știu că Valea Jiului este regiunea cea mai afectată din punct de vedere economic și social după 1989. Senatorul Cristian Resmeriță, deputatul Natalia Intotero și toți ceilalți colegi au venit lună de lună, la mine, la Parlament să ne ceară sprijin pentru a trece acele legi de care oamenii de aici au nevoie. Trebuie să știți că un rol determinant în ceea ce noi am putut face în parlament l-a avut deputatul Laurențiu Nistor și mă bucur că a înțeles gravitatea situației în care se află Valea Jiului și județul Hunedoara și a luat decizia de a candida pentru funcția de președinte al Consiliului județean pentru a pune umărul, alături de primarii noștri, la dezvoltarea județului. PSD vă este alături și vă invită să susțineți întreaga noastră echipă, și de la Consiliul local și de la Consiliul județean”, a spus Marcel Ciolacu, președintele PSD.

Acesta s-a arătat mândru de faptul că Lucian Resmeriță, cel mai tânăr primar de municipiu din județul Hunedoara, este reprezentant al unei familii de tradiție în politica social-democrată dar și unul care știe să se bată pentru comunitatea sa și să demonstreze că este unul dintre primarii model pe care PSD îi propune românilor în acest alegeri.

Aceleași cuvinte de apreciere au venit pentru echipa PSD Lupeni și din partea președintelui Consiliului Național al PSD, prof.univ. Vasile Dâncu. Acesta a reamintit faptul că și-a început cariera profesională ca dascăl în Valea Jiului și că a luat decizia de a se implica în viața politică, alături de PSD, atunci când a auzit un președinte al României spunând că Valea Jiului trebuie închisă. ”Eu vorbesc întotdeauna greu în Valea Jiului, pentru că vin aici ca și cum mă întorc acasă și am senzația că m-am născut a doua oară aici. Am cunoscut aici oameni care îmi sunt prieteni și acum și alături de care am prețuit și prețuiesc munca. Pentru că în Valea Jiului a fost și este prețuită munca, iar noi, social-democrații, în mod doctrinar îi reprezentăm pe oamenii care prețuiesc munca. Acest guvern liberal care astăzi guvernează, nu doar că a întors spatele Văii Jiului, dar nici nu a vrut vreodată să sprijine Valea Jiului, pentru că ei nu respectă munca. Liberalii prețuiesc banii, noi prețuim munca. Noi însă nu uităm că aici, în Valea Jiului, mai bine de 100 de a ni, s-au produs banii României și întreaga țară a trăit din munca celor de aici. De aceea, PSD a răspuns solicitărilor venite și de parlamentarii noștri de aici, care au cerut pensii corecte pentru cei care au muncit. De aceea, vă promit că dacă vom prelua din nou guvernarea, și eu cred că o vom face, atunci una din țintele noastre va fi aceea de a face un program special pentru dezvoltarea economică a Văii Jiului. Până atunci, vă încurajez să votați candidatul nostru pentru Primărie, pe domnul profesor Lucian Resmeriță, care a demonstrat deja că deși este tânăr, îi place munca. Iar rezultatele muncii sale în administrația locală se văd până la București”, a declarat Vasile Dâncu.

Primarul Lucian Resmeriță a ținut să mulțumească liderilor PSD prezenți la Lupeni pentru sprijinul pe care i l-au dat, mai ales în perioada în care PSD s-a aflat la guvernare, sprijin care s-a concretizat de cele mai multe ori în proiecte concrete și semnificative a căror realizare a condus la modernizarea municipiului Lupeni. Acesta și-a exprimat convingerea că liderii naționali ai PSD vor rămâne în continuare alături de oamenii din Valea Jiului, o regiune care are încă nevoie de acest sprijin pentru continuarea programelor de dezvoltare.

Comandat de PSD – Partidul Social Democrat Organizaţia Judeţeană Hunedoara
Realizat de Exclusiv Media Group – www.ziarulexclusiv.ro
CUI 21200019