Școlile petrilene dezinfectate în fiecare week-end

Home Administrație Școlile petrilene dezinfectate în fiecare week-end
Școlile petrilene dezinfectate în fiecare week-end
Dincolo de toate celelalte măsuri de protecție sanitară prevăzute în Ordinul comun al Ministerului Educației Naționale și Ministerului Sănătății, pentru a asigura un grad cât mai mare de protejare a copiilor și profesorilor în grădinițele, școlile și liceul din Petrila, odată cu începerea noului an școlar, autoritățile publice locale din orașul Petrila aui dispus, ca măsură suplimentară, dezinfectarea în mod constant a tuturor unităților de învățământ.
Astfel, după cum informează primarul orașului Petrila, Vasile Jurca,  în fiecare weekend, pe toată perioada derulării cursurilor din acest an școlar, unitățile de învățământ din Petrila vor fi dezinfectate în mod constant. ”Pentru siguranța copiilor noștri și crearea condițiilor optime pentru desfășurarea procesului educațional în contextul Covid-19, în acest weekend am început dezinfecția la toate școlile și grădinițele din orașul Petrila. Vom continua această acțiune cel puțin până la finalul anului în curs”, a declarat primarul Vasile Jurca.
Acesta a menționat de asemenea, că atât cazurile active de Covid-19, cât și numărul persoanelor aflate în carantină sunt în continuă scădere în orașul Petrila, astfel încât speranța sa este aceea ca, în cursul săptămânii viitoare, în orașul Petrila, aceste cazuri să scadă sub 1,5 la mia de locuitori, fapt care ar aduce și derularea procesului educațional în ”scenariul verde”.