Doliu în rugbyul românesc. S-a stins Adrian Costache, antrenorul CS Știința Petroșani.

Home Stiri la zi Doliu în rugbyul românesc. S-a stins Adrian Costache, antrenorul CS Știința Petroșani.
Doliu în rugbyul românesc. S-a stins Adrian Costache, antrenorul CS Știința Petroșani.

Lumea sportului din Valea Jiului este din nou în doliu, după ce duminică seara a venit vestea trecerii la cele veșnice al lui Adrian Costache.

Figură emblematică a rugbyului românesc, antrenor al CS Știința Petroșani, Adrian Costache s-a stins fulgerător din viață, la vârsta de numai 53 de ani. Fost jucător la Triumf și la Știința Petroșani, el a făcut pasul spre antrenorat, întâi la juniorii de la LAV, apoi la RC Grivița și în ultimii ani, la Știința Petroșani. De asemenea, a fost și antrenor al loturilor naționale la România U19 și România U20 și director tehnic al Centrului de Pregătire pentru juniori de la Cornu.

Pierderea acestui eminent om de sport, de numele căruia se leagă nu doar performanțe notabile ale rugbyului din cadrul CS Știința Petroșani, lasă un imens gol în rândul tuturor celor care l-au cunoscut și apreciat. Dincolo de implicarea sa în relansarea pe scena națională a rugbyului din Valea Jiului, de numele lui se leagă și dorința de promovare a sportului cu balonul oval în rândul tinerilor, cel mai recent proiect al său fiind înființarea din anul școlar 2021-2022 a unei clase cu profil special de rugby la Liceul “Dimitrie Leonida” din Petroșani și un Centru de Pregătire a juniorilor din Valea Jiului. Adrian Costache nu a mai apucat, din păcate, să-și vadă acest vis împlinit.

Federația Română de Rugby, Clubul Sportiv Știința Petroșani, dar și conducerea Universității din Petroșani și toți iubitorii de rugby din Valea Jiului deplâng trecerea în eternitate a lui Adrian Costache.

Dumnezeul să-l odihnească în pace !