”Divina comedie” într-o montare scenică inedită în noua premieră de la Teatrul de Artă din Deva: ”Gianni Schicci”

Home Cultură ”Divina comedie” într-o montare scenică inedită în noua premieră de la Teatrul de Artă din Deva: ”Gianni Schicci”
”Divina comedie” într-o montare scenică inedită în noua premieră de la Teatrul de Artă din Deva: ”Gianni Schicci”

Teatrul de Artă din Deva prezintă publicului iubitor de teatru o nouă premieră de excepție a actualei stagiuni. Aici, vineri, 3 octombrie 2020, de la ora 19,00 va avea loc prezentarea premierei ”Gianni Schicci”, în regia Mihaelei Panainte.

Realizat în colaborare cu Opera de Stat Ruse (Bulgaria), în cadrul „Laboratorului Liric ” din acest an, proiectul Teatrului de Artă Deva se dorește a fi un produs muzical de excepție! Piesa este o operă comică scrisă într-un act a cărei muzică a fost compusă de Giacomo Puccini pe un libret de F Giovacchino Forzano, inspirat din celebra ”Divina comedie” a lui Dante Alighieri. ”Acţiunea se petrece la Florenţa, subiectul este simplu: nemulţumiţi de testamentul unei rude bogate care şi-a lăsat întreaga avere unei mânăstiri, mulţimea rubedeniilor cu aşteptările înşelate apelează la vicleanul Gianni Schicchi căutând o soluţie.Gianni propune falsificarea testamentului într-o manieră originală, dar riscantă. Decesul nu a fost încă anunţat, aşa că el va lua locul mortului şi, înşelând notarul, va dicta un nou testament. Fericite, rudele nu se lasă impresionate nici măcar de pedeapsa unui astfel de gest, tăierea mâinii drepte şi exilul. Profitând de lăcomia lor, Gianni va profita la rândul lui şi hoţul va fura hoţilor cea mai mare parte din avere. Prin Gianni Schicchi , Puccini se alătură creatorilor ce au făcut celebră tradiţia operei buffa italiene. Vocea e principalul mijloc de exprimare pentru cântăreți . Dar spre deosebire de alte opere, Gianni Schicchi este o operă foarte importantă pentru expresivitatea replicilor, fiind cea mai semnificativă operă care se apropie de teatru , acesta fiind motivul pentru care am decis să montez această operă. Cred că opera este teatru muzical cu accent pe muzică, dar în cazul meu opera rămâne teatru muzical, dar cu accept pe teatru”, explică regizorul Mihaela Panainte.

În cadrul acestei reprezentații participă soliștii și orchestra Operei de Stat Ruse (Dirijor – DIMITAR KOSEV, Dirijor (asistent) – David Holzinger – invitat).

Prețul unui bilet este de 30 lei. Locurile sunt limitate, având în vedere măsurile impuse pe fondul crizei sanitare. Tot din acest motiv, accesul spectatorilor în sala de spectacole va fi permis doar cu mască de protecție, după dezinfectarea mâinilor și termoscanare.

Rezervările se fac Agenția Teatrală – tel.0787259420 sau la tel. 0787287113.

”Gianni Schicci” este cea de-a treia premieră din actuala stagiune a Teatrului de Artă din Deva, următoarea fiind programată pentru finalul acestei luni. Până atunci, pe scena teatrului devean, în luna octombrie, mai puteți viziona următoarele reprezentații artistice:

  • 8 oct. ora 19 – „Aniversarea „
  • 15 oct. ora 19 – „O noapte furtunoasă „
  • 18 oct. ora 11 – „Vestitul Peticilă”
  • 24 oct. ora 19 – „Neoplasticism” – Premieră