Senatorul liberal hunedorean Carmen Eleonora Hărău renunță la candidatura pentru un nou mandat de parlamentar

Home Politică Senatorul liberal hunedorean Carmen Eleonora Hărău renunță la candidatura pentru un nou mandat de parlamentar
Senatorul PNL Carmen Eleonora Hărău a informat vineri, 2 octombrie, după ședința Biroului Permanent Județean al organizației PNL Hunedoara, că nu se va înscrie în competiția internă, pentru desemnarea candidaților acestei formațiuni politice pentru un nou mandat de parlamentar.
”Hotărârea este mai veche. În fapt, am luat-o încă din prima zi a mandatului de senator, iar acum doi ani l-am informat și pe președintele organizației, deputatul Lucian Heiuș, în legătură cu intenția mea. În 2012, nu mi-am propus să rămân în Parlament mai mult de un mandat, iar faptul că am prelungit timpul alocat acestei activități cu încă un mandat și nu am respectat planificarea se abate de la felul meu de a fi. Al treilea mandat ar fi fost mult prea mult, din foarte multe motive. Nici președintelui SUA, cel mai puternic om din lume, nu-i sunt îngăduite mai mult de două mandate!”, a declarat Carmen Hărău.
Pe de altă parte, aceasta apreciază că rezultatul foarte slab obținut de PNL la ultimul scrutin a făcut din retragerea sa din prim-planul scenei politice hunedorene și o chestiune de onoare, o atitudine principială. ”Nu am candidat personal la alegerile locale, nu am participat la elaborarea strategiei de comunicare și de campanie electorală la niciun nivel, nu dețin nicio funcție de conducere în PNL, dar sunt senatoare de Hunedoara: prin urmare, sunt solidară cu deputatul Heiuș”, a mai precizat parlamentarul Carmen Hărău.
În același timp, senatorul Carmen Eleonora Hărău, se declară mândră de urmele pe care le-a lăsat în Hunedoara și în legislația României, prin activitatea sa parlamentară și promite că, după expirarea mandatului va publica și un raport amănunțit al activității sale din Parlamentul României. Însă chiar și în aceste condiții, în opinia acesteia o nouă candidatură nu ar face decât mult rău Partidului Național Liberal, pentru că o confruntare internă, care ar fi doar un război al orgoliilor, ar fi nocivă pentru partid.