Toamna culturală lupeneană debutează cu un ”Cântec pentru prieteni”, festivalul de folk In Memoriam Tatiana Stepa

Home Cultură Toamna culturală lupeneană debutează cu un ”Cântec pentru prieteni”, festivalul de folk In Memoriam Tatiana Stepa

Fără îndoială, iubitorii de cultură din municipiul Lupeni își mai aduc aminte cum, cu ceva ani ani în urmă, era de neconceput desfășurarea vreunei ediții din apreciatul festival cultural-artistic ”Toamna lupeneană” fără apariția pe scenă a Tatianei Stepa, vocea de aur a folkului din Valea Jiului. Ce-i drept, pentru mulți, încă e de neconceput și faptul că, deja s-au scurs nu mai puțin decât 11 ani de la trecerea în eternitate a celei care a fost un muzician desăvârșit, un prieten devotat și un părinte minunat, dar și un adevărat cetățean de onoare al municipiului Lupeni.

Din fericire, Tatiana Stepa a lăsat moștenire Văii Jiului nu doar o seamă de apreciate compoziții muzicale, ci și un alt artist de excepție, pe fiul său Cătălin, care se dovedește a fi nu doar o voce specială a folkului românesc, ci și un om cu un suflet și un caracter demn de toată admirația. Grație lui Cătălin Stepa, memoria Tatianei Stepa este pusă la loc de cinste pe harta artei muzicale din Valea Jiului, iar compozițiile sale sunt în continuare cântate pe scenele folk ale țării. Tot în memoria ei, alături de alți prieteni ai artistei, Cătălin Stepa a fondat Asociația Culturală ”Tatiana Stepa”, asociație care organizează de un deceniu încoace unul dintre cele mai frumoase festivaluri de folk din România, Festivalul ”Cântec pentru prieteni”, dedicat chiar memoriei celei care a fost Tatiana Stepa.

De câțiva ani buni, acest eveniment artistic remarcabil s-a mutat la Lupeni, pe scena Palatului Cultural Minerul, scenă reprezentativă pentru întâlnirea artistei Tatiana Stepa cu publicul din Valea Jiului și cu prietenii folkului. Grație susținerii de care se bucură și din partea Primăriei și Consiliului local al municipiului Lupeni, dar și din partea Consiliului județean Hunedoara, Festivalul de folk ”Cântec pentru prieteni” de la Lupeni a devenit un eveniment de referință în seria multiplelor activități cultural-artistice găzduite în municipiul Lupeni.

Și pentru ediția din acest an, fericitul triumvirat Primăria Lupeni – Consiliul județean Hunedoara –  Cătălin Stepa, Festivalul de folk ”Cântec pentru Prieteni” se va bucura de recitalul unor remarcabili folkiști precum Victor Socaciu, Florin Camen, Cătălin Stepa, Luminița Donisă, Claudia Șponor cărora li se vor alătura pianistul Aurelian Epuraș. Invitat de onoare al ediției a X-a a Festivalului ”Cântec pentru prieteni” este actorul Dan Puric.

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 10 octombrie 2020 de la ora 19,00. Biletele s-au pus în vânzare la agenția Palatului Cultural din municipiul Lupeni.