Spitalul de Urgență din Petroșani va fi dotat cu un aparat de testare Covid-19 Real Time PCR

Home Stiri la zi Spitalul de Urgență din Petroșani va fi dotat cu un aparat de testare Covid-19 Real Time PCR
Spitalul de Urgență din Petroșani va fi dotat cu un aparat de testare Covid-19 Real Time PCR
Problemele pe care le ridică în continuare pandemia de coronavirus Covid-19, inclusiv în regiunea Văii Jiului a determinat autoritățile publice locale de la Petroșani să ia în calcul achiziționarea, în regim de urgență, a unui aparat de testare pentru Covid-19 de tip Real Time PCR.
În acest scop, la propunerea primarului municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi, Consiliul local a aprobat alocarea sumei de 738.000 lei către Spitalul Spitalul de Urgență Petroșani.
”Este foarte important, în această situație pandemică, să avem un aparat de testare COVID – 19 la Spitalul de Urgență Petroșani, unde sunt tratate cazurile grave din toată Valea Jiului, cu atât mai mult cu cât pe o rază de 100 de kilometri nu există niciun aparat REAL TIME PCR care să depisteze prezența acestui virus și durează foarte mult până vin rezultatele testelor. Așa cum am spus încă de la început, sănătatea a fost, este și va rămâne o prioritate pentru mine. Încă de la începutul acestei situații pandemice am alocat fonduri pentru Spitalul de Urgență Petroșani în vederea achiziționării de aparatură medicală și materiale sanitare necesare în lupta cu acest virus și, în calitate de primar al municipiului Petroșani, voi sprijini instituția medicală ori de câte ori va fi nevoie”, a declarat Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.
Până la achiziționarea acestui aparat de precizie, testarea pacienților și a tuturor celor interesați se poate face în continuare la Spitalul de Urgență din Petroșani, prin intermediul testelor rapide de Covid-19 care se află, în stoc suficient, în unitatea medicală.