Record sportiv în Parâng ! Opt alergători au învins telescaunul la ”Red Bull Outrun the Lift” 2020

Home Stiri la zi Record sportiv în Parâng ! Opt alergători au învins telescaunul la ”Red Bull Outrun the Lift” 2020
Record sportiv în Parâng ! Opt alergători au învins telescaunul la ”Red Bull Outrun the Lift” 2020

Acuma ori că vechiul telescaun din Parâng a îmbătrânit, ori că sportivii care de patru ediții se încumetă să-l concureze au devenit din ce în ce mai buni, cert este că ediția din acest an, a patra din istoria ”Red Bull Outrun the Lift” de la Petroșani a consemnat un număr de 8 participanți care au reușit performanța de a ajunge la linia de finiș din Poiana Parângului înaintea telescaunului.

Competiția ”Red Bull Outrun the Lift”, inițiată și organizată de temerarul sportiv Toma Coconea, cu sprijinul Primăriei și Consiliului local al municipiului Petroșani a reunit anul acesta la start aproape 200 de competitori, atât din Valea Jiului cât și din întreaga țară, care au ținut să ia parte la această inedită provocare sportivă derulată sâmbătă, 10 octombrie 2020. Ca de fiecare dată, în rândul acestora s-au numărat și cei mai buni sportivi în alergarea montană din România, dar și numeroși aspiranți la acest statut. Misiunea acestora a fost una pe măsură, sportivii participanți trebuind să-și demonstreze din plin talentul și pregătirea, înfruntând ascensiunea telescaunului stațiunii Parâng de la cota 1.070 la cota 1.685, totul în contratimp, distanța de 2,5km, cu o diferență de altitudine de 615m trebuind parcursă în sub 25 de minute, durata pe care o parcurge telescaunul de la start la finiș.

Chiar dacă recordul de timp stabilit la ediția din 2018 de Gyorgy Szabolcs Istvan la 20 de minute și 26 secunde în 2018 nu a fost doborât, ediția din acest an a ”Red Bull Outrun the Lift” a consemnat un alt record și anume cel mai mare număr de sportivi care au reușit să depășească telescaunul. Opt dintre competitorii înscriși la startul competiției au reușit această performanță, respectiv: Viorel Palici (cu un timp de 21:22 min) – câștigătorul concursului, Gyorgy Szabolcs Istvan (cu un timp de 21:45 min), Ionuț Zincă (cu un timp de 22:41 min), Peter Herman (cu un timp de 22:55 min),  Rareș George Coltea (cu un timp de 23:03 min), Constantin Surdu (cu un timp de 23:44 min), George Jinga (cu un timp de 23:44 min), Ionatan Bânzaru (cu un timp de 23:55 min) și numai câteva zecimi de minut i-au lipsit lui Ingrid Mutter (25:29 min) pentru a deveni prima femeie care reușește performanța de a învinge telescaunul din Parâng. Demn de remarcat este faptul că nu mai puțin de 34 de sportive și 142 de sportivi au reușit să treacă linia de Finish la ediția din acest a apreciatului concurs sportiv din Parâng.

Pentru Toma Coconea, organizatorul acestei competiții, rezultatele sunt mai mult decât mulțumitoare. ”A fost o super atmosferă în Parâng la ediția din acest an a concursului nostru. Un număr de 8 competitori au reușit să ajungă înaintea telescaunului la finish, mai mulți decât în orice altă ediție a concursului. Cel mai important este însă faptul că, prin acest concurs, reușim să promovăm Parângul și reușit să completăm cartea de vizită a turismului din Petroșani cu un eveniment sportiv de anvergură națională. Mulțumesc tuturor care au făcut posibil acest lucru”, a declarat Toma Coconea.

Nu doar pentru că Primăria și Consiliul local Petroșani sunt principalii sponsori ai acestui eveniment, oferind premii consistente câștigătorilor, ci și pentru că se numără printre iubitorii sportului și prietenii declarați ai lui Toma Coconea, primarul municipiului Petroșani, Tiberiu Iacob Ridzi a fost prezent în Parâng pentru a-i susține pe sportivi și pentru a înmâna premiile câștigătorilor ediției din acest an. ”Astăzi a avut loc a 4-a ediție a deja bine-cunoscutei competiții Run The Lift organizată de Toma Coconea, în Parâng, eveniment la care au participat 200 de competitori. Evenimentul a fost posibil și cu sprijinul Primăriei municipiului Petroșani, care întotdeauna a sprijinit evenimentele și competițiile care pun în valoarea frumusețea și potențialul Parângului nostru drag. Mulțumesc lui Toma Coconea și tuturor celor care s-au implicat în organizarea acestui frumos eveniment care adună, an de an, sportivi din toată țara”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Iată și lista completă a rezultatelor ediției a IV-a a Concursului ”Red Bull Outrun the Lift” 2020: