Cristian Merișanu a depus jurământul de primar și a preluat ”cheia de aur” a municipiului Vulcan

Home Administrație Cristian Merișanu a depus jurământul de primar și a preluat ”cheia de aur” a municipiului Vulcan
Cristian Merișanu a depus jurământul de primar și a preluat ”cheia de aur” a municipiului Vulcan

Potrivit ordinului Prefectului județului Hunedoara nr., 538/16.10.2020, la sediul Primăriei municipiului Vulcan a avut loc luni, 19 octombrie 2020, ședința de constituire a noului Consiliu local al municipiului Vulcan, împreună cu depunerea jurământului de către consilierii și primarul ales în scrutinul din 26 septembrie. La eveniment au participat 17 consilieri locali validați de instanță (din cei 19 care constituie structura legislativului de la Vulcan), alături de subprefectul județului Hunedoara – Dorin Bretean, secretarul general al primăriei municipiului Vulcan – Petrică Velea și reprezentanți ai mass-media. Ședința a fost una restrânsă, ca urmare a măsurilor de protecție sanitară impuse de pandemia de corornavirus.

Potrivit prevederilor legale ședința de constituie a Consiliului local Vulcan a fost condusă de decanul de vârstă al consilierilor nou-aleși, acesta fiind Petre Dan Petculescu, dar și de doi dintre cei mai tineri consilieri nou-aleși, respectiv Pătrașcu Daniela și Silviu Aurelian Coltescu.

Potrivit Sentinței civile cu nr. 4991, respectiv a Sentinței civile nr. 4992 pronunțată în Camera de Consiliu a Judecătoriei din Petroșani de către judecătorul Alina Muraru, ca urmare a rezultatului scrutinului electoral din 26 septembrie 2020 și a verificării documentelor de legalitate depuse de candidații aleși, instanța a dispus validarea mandatului de primar al municipiului Vulcan pentru Cristian Merișanu (candidat al partidului Pro România), precum și validarea mandatelor următorilor consilieri locali, care fac parte din componența noului Consiliu local al municipiului Vulcan: Barbu Pompiliu, Ile Gheorghe, Petculescu Dan Petre, Alstanei Ileana, Socaci Malvine, Vrabie Florin Petrișor, Hisem Adrian Laurențiu, Feszner Ștefan Florin, Băncilă Dorina, Colțescu Silviu Aurelian, Marinescu Dan Constantin, Miclea Romeo Horațiu, Șireteanu Herțug Adrian, Tătaru Liviu-Constantin, Pătrașcu Daniela, Anghel Dănuț, Constantin Claudia Simona.

De asemenea, instanța a dispus invalidarea mandatelor de consilieri locali pentru Cristian Merișanu și George Bălțatu, ambii renunțând în mod expres la mandatul de consilier local, locul acestora urmând să fie luat de următorii clasați pe listele de candidați ale Pro România, într-o ședință ulterioară a noului Consiliu local de la Vulcan. Totodată, instanța a admis validarea mandatelor pentru consilerii locali Anghel Dănuț și Simona Constantin, pentru care Organizația județeană PNL a solicitat invalidarea mandatelor de consilieri, având în vedere că acestora li s-a retras sprijinul politic dar PNL nu a obținut o decizie definitivă a unei instanțe de judecată prin care să se constate pierderea calității de membrii ai PNL pentru cei doi consilieri.

Momentul festiv al depunerii jurământului de către cei 17 consilieri și de către noul primar al municipiului Vulcan a fost urmat de semnarea hotărârii de Consiliu local, urmând ca din acest moment noile autorități publice locale din municipiul Vulcan să fie legal constituite și să își preia, oficial, atribuțiunile prevăzute de Codul Administrativ. Un moment de o semnificație aparte, care consemnează într-un fel o firească reconciliere între Gheorghe Ile și Cristian Merișanu a fost acela în care fostul primar i-a înmânat succesorului său la conducerea administrației locale vulcănene, ”Cheia de aur a municipiului Vulcan”. ”Acest simbol a fost instituit în anul 2004, prin decizia Consiliului local, atunci când ne-am mutat în noul sediu al Primăriei. Am deosebita onoare de a-i înmâna această Cheie de aur a Vulcanului noului primar ales, căruia îi doresc să-și onoreze mandatul de primar. Am încredere în acest tânăr, îl cunosc foarte bine și cu părțile lui bune și cu cele mai puțin bune, dar sper ca de acum înainte să le vedem, doar pe cele bune. Eu și colegii din PSD îl vom sprijini în implementarea tuturor proiectelor bune pentru vulcăneni, iar eu am încredere că, împreună, așa cum am spus astăzi și în jurământul de învestitură, vom face tot ce stă în puterea și priceperea noastră în folosul comunității și al cetățenilor municipiului Vulcan. Îi doresc lui Cristi Merișanu mult succes iar eu îmi închei de pe acum activitatea de primar”, a spus Gheorghe Ile.

Pentru noul primar al municipiului Vulcan, Cristian Merișanu, funcția de primar vine, după această scurtă ceremonie, cu destul de multe provocări, pentru că problemele sunt multe, iar așteptările locuitorilor sunt foarte mari. Tocmai din acest motiv, primarul Cristian Merișanu a relansat tuturor consilierilor aleși la Vulcan invitația de a-i fi alături într-o necesară Alianță pentru Vulcan, dar nu într-o alianță cu semnături pe hârtii, ci una cu decizii bune pentru oameni. ”Ușa mea de primar rămâne la fel cum a fost și atunci când eram viceprimar, deschisă pentru toți aleșii locali și pentru toți cetățenii. Vă invit să veniți cu proiectele pe care le-ați propus vulcănenilor în alegeri pentru ca, lăsând politica și circul deoparte, să găsim soluții pentru a pune în practică toate aceste proiecte de care, fără îndoială, vulcănenii au nevoie și pe care le așteaptă de la noi. Vulcanul trebuie să meargă înainte pentru ca noi toți să fim mândri de această ”cheie de aur” pe care am primit-o de la domnul Ile, pe care-l felicit pentru cei 16 ani de mandat de primar pe care i-a dedicat, cum spune și dumnealui, cu bune și cu rele, acestui oraș și administrației locale. Mulțumesc tuturor celor care ne-au învestit cu încrederea lor și-mi doresc să fiu primarul tuturor vulcănenilor”, a declarat, în primul său discurs de primar, Cristian Merișanu.

Acesta a ținut să le amintească colegilor săi din noul legislativ de la Vulcan că urmează zile dificile, în care trebuie deja luate decizii importante pentru comunitate. Merișanu crede că problemele pandemiei de Covid-19 trebuie gestionate cu maximă atenție și responsabilitate, dar a dezvăluit că și o altă mare problemă este pe cale să se nască în Vulcan, odată cu amenințările venite de la firma de salubritate care a anunțat deja că, începând de joi, nu va mai ridica deșeurile menajere de pe raza municipiului.

Noul viceprimar al municipiului Vulcan urmează să fie ales din rândul consilierilor locali, în prima ședință de lucru a Consiliului local Vulcan, probabil în cursul săptămânii viitoare.

Imagini de la jurământul consilierilor locali ai municipiului Vulcan:

ALSTANEI ILEANA

ANGHEL DĂNUȚ

BARBU POMPILIU

BĂNCILĂ DORINA

CONSTANTIN CLAUDIA SIMONA

COLTESCU AURELIAN SILVIU

FESZNER ȘTEFAN FLORIN

HISEM ADRIAN LAURENȚIU

ILE GHEORGHE

MARINESCU DAN CONSTANTIN

MICLEA HORAȚIU ROMEO

PĂTRAȘCU DANIELA

PETCULESCU PETRE DAN

ȘIRITEANU HERȚUG ADRIAN

SOCACI MALVINE

TĂTARU LIVIU CONSTANTIN

VRABIE FLORIN PETRIȘOR