”Locuri de lângă noi – locuri din noi !”, o expoziție foto cu mască și fără mască la Casa Studenților din Petroșani

Home Cultură ”Locuri de lângă noi – locuri din noi !”, o expoziție foto cu mască și fără mască la Casa Studenților din Petroșani
”Locuri de lângă noi – locuri din noi !”, o expoziție foto cu mască și fără mască la Casa Studenților din Petroșani

Eveniment cultural-artistic remarcabil pe agenda activităților Casei de Cultură a Studenților din municipiul Petroșani, concursul de artă fotografică ”Locuri de lângă noi”, ajuns în fața ediției cu numărul nouă, propune artiștilor fotografi (fie ei studenți sau elevi de liceu) o temă în deplin contrast cu realitățile în care trăim deja de mai bine de o jumătate de an.

Potrivit directorului Casei de Cultură a Studenților din Petroșani, Lavinia Hulea, tematica ediției din acest an a concursului de fotografie artistică ”Locuri de lângă noi” vizează relația dintre spațiul privat și cel public în perioada de izolare și post-izolare, văzută prin filtrul personal al fotografului. ”Coordonatele temei propuse pentru expoziţie devin astfel o conversație vizuală sinceră și critică despre modul în care ne raportăm la ideea de intimitate, o enciclopedie a trăirilor subiective, subtile şi complexe în acelaşi timp, ce pot fi explorate individual pe un fond profund şi emoțional”, a declarat Lavinia Hulea.

Potrivit acesteia, sunt așteptați să participe cu lucrări la ediția din acest an, studenți și elevi de liceu, pasionați de fotografie. Potrivit regulamentului, fiecare concurent poate participa cu un număr de maxim două imagini, în format jpg la rezoluție de 300 dpi și dimensiune a fișierului de maxim 98 Mb. Imaginile trebuie să conțină în descriere numele și prenumele participantului, calitatea (student sau elev)instituția de învățământ unde studiază, precum și localitatea. Lucrările vor fi transmise, în format electronic, pe e-mail, până la data de 25 octombrie 2020, la următoarea adresă: ccs.petrosani@mts.ro

Directorul Casei de Cultură a Studenților din Petroșani arată că lucrările selectate vor constitui obiectul unei expoziţii al cărei vernisaj va avea loc, la galeria de artă din cadrul instituției, în data de 30 octombrie 2020, sub genericul: ”Locuri din noi”.

Lucrările transmise de concurenți vor fi jurizate de un juriu de specialitate format din: prof.univ.dr. Dorel Găină (de la Universitatea de Artă din Cluj-Napoca), Petrișor Crăciunoiu (fotograf „freelancer” în Marea Britanie), Cristian Graure (artist vizual și profesor asociat în cadrul Facultății de Arte și Design din Timișoara) și Dani Bocșe (artist vizual și profesor în cadrul Liceului de Arte „Sigismund Toduță” din Deva”), iar câștigătorii locurilor I, II, III și mențiune vor fi recompensați cu premii constând în accesorii și materiale fotografice.

Foto: Arhivă