Aleșii autorităților locale din orașul Petrila au depus jurământul de învestitură. Primarul Jurca propune tuturor aleșilor locali un Pact pentru Petrila.

Home Administrație Aleșii autorităților locale din orașul Petrila au depus jurământul de învestitură. Primarul Jurca propune tuturor aleșilor locali un Pact pentru Petrila.
Aleșii autorităților locale din orașul Petrila au depus jurământul de învestitură. Primarul Jurca propune tuturor aleșilor locali un Pact pentru Petrila.

Vasile Jurca, primarul ales la Petrila în scrutinul din 26 septembrie 2020 și consilierii locali ale căror mandate au fost validate de instanța de judecată au depus miercuri, 21 octombrie 2020, jurământul de învestitură și, odată cu acesta, și-au preluat, în mod oficial, atribuțiunile care le revin în cadrul autorităților publice locale.

Solemnitatea depunerii jurământului a avut loc într-un cadru restrâns, impus de reglementările privind gestionarea pandemiei de coronavirus, la Casa de Cultură ”Ladislau Schmidt” din orașul Petrila, în prezența subprefectului județului Hunedoara, Dorel Ovidiu Bretean și a secretarului Primăriei orașului Petrila, Adriana Dăian. Ceremonia i-a găsit la aceeași masă, în prezidiu, pe Vasile Jurca și Ilie Păducel, având în vedere că ședința de constituire a noului Consiliu local al orașului Petrila a fost condusă, potrivit prevederilor legale, de către Ilie Păducel, decan de vârstă al membrilor noului Consiliu local de la Petrila.

Primarul Vasile Jurca le-a mulțumit tuturor celor prezenți la această ceremonie, atât reprezentanților autorităților, cât și noilor consilieri aleși, dar a transmis cuvinte de mulțumire și față de cei care au activat în vechea echipă legislativă de la Petrila și care nu se mai regăsesc acum în componența noului Consiliu local. ”Le mulțumesc, așa cum spune și domnul prefect,  consilierilor care au făcut parte din componența vechiului Consiliu local și care acum nu s-au mai regăsit pe lista noilor consilieri, pentru activitatea lor din ultimii cel puțin 4 ani și îl avem alături de noi, spre exemplu, pe domnul Gheorghe Bobar, care a fost consilier în ultimele 4 sau 5 mandate și a fost și viceprimar. Salut și aliații noștri de la alte partide politice locale care nu au intrat în Consiliul local, dar pe care îi doresc alături de mine, pentru că sunt oameni care au idei și alături de care putem dezvolta în continuare orașul Petrila”, a spus primarul Vasile Jurca.

Încă din primul său discurs, primarul orașului Petrila a afirmat că-și dorește ca, împreună cu toți consilierii aleși în noul legislativ, să încheie un Pact pentru Petrila, chiar dacă PSD are o majoritate confortabilă în noul Consiliu local. ”Noilor consilieri locali, atât din PSD cât și celor din Opoziție le doresc succes în acest mandat și le propun un Pact pentru Petrila, o colaborare pentru oraș și pentru cetățeni, în interesul dezvoltării în continuare a orașului Petrila, motiv pentru care îmi doresc să avem o permanentă dezbatere pe idei și pe proiecte și nu o continuare, fără sens, a campaniei electorale pe care eu consider că am încheiat-o din 27 septembrie. Urmează ca, în următorii 4 ani, să lucrăm împreună pentru orașul Petrila, și trebuie să facem acest lucru în folosul cetățenilor care ne-au ales să-i reprezentăm la acest nivel”, a spus Vasile Jurca.

De asemenea, primarul Vasile Jurca a precizat, ca răspuns la recomandările făcute de subprefectul Dorin Bretea care i-a îndemnat pe aleșii locali de la Petrila să ia în calcul atragerea de cât mai multe proiecte europene pentru dezvoltare, în următorii ani, că autoritățile de la Petrila au făcut deja pași esențiali înainte în această direcție, Primăria Petrila având deja semnate contracte de finanțare europeană de peste 500 de miliarde de lei vechi, iar specialiștii din Primărie împreună cu echipa sa, sunt pregătiți cu noi proiecte de dezvoltare care urmează să fie depuse în noua etapă de finanțare europeană, pe măsură ce se vor deschide axele de finanțare aferente.