Alte două avize favorabile pentru Legea Resmeriță III privind ”sporul de Valea Jiului”

Home Politică Alte două avize favorabile pentru Legea Resmeriță III privind ”sporul de Valea Jiului”
Alte două avize favorabile pentru Legea Resmeriță III privind ”sporul de Valea Jiului”
Așa cum anticipa senatorul social-democrat Cristian Resmeriță săptămâna trecută, după ce proiectul său de lege privind introducerea așa numitului ”spor de Valea Jiului” primise un vot Negativ chiar din partea Comisiei pentru Învățământ din Camera Deputaților, următoarele avize ale comisiilor parlamentare, date luni, 2 noiembrie 2020 în Parlament, au fost unele, în mod firtesc favorabile.
”Așa cum spuneam săptămâna trecută, avizul Negativ din Comisia pentru Învățământ pe legea prin care am propus ca unele categorii socio-profesionale care lucrează în Valea Jiului să primească un spor salarial, a fost se parte o eroare. Spun acest lucru pentru că astăzi, alte două importantre comisii parlamentare au dat un aviz favorabil acestei inițiative legislative. Le mulțumesc tuturor colegilor deputați care au avizat favorabil această inițiativă legislativă a mea, prin care cadrele didactice, cadrele medicale și asistenții sociali care muncesc în Valea Jiului vor avea dreptul să primească un spor la salariu. Următorul pas este acela să ducem această lege la raport, încă din această legislatură parlamentară, acesta fiind de fapt elementul decisiv care va da tonul votului final pentru această lege”, spune senatorul PSD Cristian Resmeriță.
În urma dezbaterilor care au avut loc luni, 2 noiembrie 2020, la Parlament, Comisia pentru buget, finanţe şi bănci a Camerei Deputaților, respectiv Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi din Camera Deputaţilor au avizat favorabil proiectul de lege al senatorului Cristian Resmeriță care prevede reintroducerea „SPORULUI DE VALEA JIULUI”.
Astfel, Proiectul de Lege privind modificarea și completarea Legii 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, în sensul propus de inițiator, merge către Raportul final și, de aici, la votul în plenul Camerei Deputaților, cu toate aprobările și avizele necesare favorabile, excepție făcând doar avizul Comisiei pentru Învățământ, care nu este însă unul decisiv pentru parcursul proiectului de lege. Raportul final urmează să fie dat de către Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor, iar senatorul Resmeriță se declară optimist că și acesta va fi unul corespunzător.