Baza sportivă ”Petre Libardi” din Petroșani va fi modernizată printr-o investiție a Companiei Naționale pentru Investiții

Home Administrație Baza sportivă ”Petre Libardi” din Petroșani va fi modernizată printr-o investiție a Companiei Naționale pentru Investiții
Baza sportivă ”Petre Libardi” din Petroșani va fi modernizată printr-o investiție a Companiei Naționale pentru Investiții

La sediul Primăriei municipiului Petroșani a fost semnat astăzi contractul prin care urmează să fie construită o nouă bază sportivă în cadrul Complexului ”Jiul” din localitate. Contractul a fost semnat de către Compania Națională pentru Investiții (CNI), reprezentată chiar de către directorul general, Manuela Patrășcoiu și reprezentantul consorțiului de 3 firme din Timișoara care vor executa această investiție, la eveniment fiind prezenți de asemenea Tiberiu Iacob Ridzi – primarul municipiului Petroșani și Vetuța Stănescu – secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice.

Potrivit informațiilor prezentate de primarul Tiberiu Iacob Ridzi, noua bază sportivă va avea un teren de fotbal cu gazon artificial pentru antrenamente, care este omologat inclusiv pentru competiții, prevăzut cu instalație de nocturnă, un alt teren amenajat pentru handbal, baschet și alte sporturi de acest fel, o tribună cu 500 de locuri și o clădire anexă, cu spații pentru vestiare, băi și alte facilități sportive. Practic, lucrările se întind pe o suprafață de peste 13.500 de metri pătrați în incinta Bazei Sportive ”Petre Libardi” de la Petroșani, iar edilul din Petroșani le consideră deosebit de importante, în mod special pentru copii și tineret. ”După cum se știe, la Clubul Sportiv Municipal Jiul punem foarte mult accentul pe activitatea centrelor de copii și juniori. În acest context, această investiție reprezintă o facilitate foarte bună pentru cei mici, în primul rând fiind vorba despre o suprafață de joc care se pretează la acest tip de activitatea sportivă și cu o protecție mult mai mare pentru cei mici. Eu sunt convins că Baza sportivă va aduce un plus pentru ceea ce ne dorim la Jiul Petroșani și le mulțumesc doamnei director Pătrășcoiu și doamnei secretar de stat Stănescu pentru sprijinul lor în derularea acestei investiții la Petroșani”, a declarat primarul Tiberiu Iacob Ridzi.

Directorul general al CNI, Manuela Pătrășcoiu a declarat, la rândul său, că această investiție demarată astăzi la Petroșani, face parte din lotul celor 400 de terenuri de sport pe care CNI le construiește în cadrul Programului Național Euro 2020. ”Investiția de la Petroșani reprezintă un angajament al României privind construirea a 400 de terenuri de sport în Programul Euro 2020, iar Petroșaniul, la fel ca și celelalte localități beneficiare a fost selectat de Federația Română de Fotbal și va beneficia de o bază sportivă pentru antrenament la cele mai înalte cerințe”, a declarat Manuela Pătrășcoiu.

Chiar și în aceste condiții, secretarul de stat Vetuța Stănescu spune că a găsit acest proiect al municipalității din Petroșani, uitat într-un sertar de la Ministerul Dezvoltării. ”Astăzi se concretizează un prim proiect pe care l-am găsit la minister când am ajuns acolo. Un prim proiect pentru județul Hunedoara, pe care l-am găsit cumva abandonat și pe care, împreună cu colegii de la CNI am reușit să-l reanimăm, astfel încât să devină un lucru concret. Acum semnăm contractul de reabilitare a unei baze sportive atât de importante, care pentru municipiul Petroșani reprezintă extrem de mult, mai ales din punct de vedere al tradiției fotbalistice de aici. Știm cu toții că Jiul Petroșani este un brand al Văii Jiului”, a declarat Vetuța Stănescu, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice.

Construcția noii baze sportive de la CS Jiul Petroșani va dura, potrivit prevederilor din contractul de execuție, un an de la data semnării contractului. După cum a reamintit primarul Tiberiu Iacob Ridzi, aceasta nu este singura investiție publică derulată de CNI la Petroșani, colaborarea municipalității cu această importantă companie de investiții a statului român fiind una cu rezultate concrete în multiple domenii. ”Noi am lucrat și lucrăm foarte bine cu Compania Națională pentru Investiții și-i mulțumesc doamnei Pătrășcoiu pentru acest lucru. Dacă vă amintiți, prin CNI am realizat primul bazin didactic pentru înot din Valea Jiului și am avut și alte proiecte utile. Am semnat acum acest proiect pentru baza sportivă, dar mai avem în derulare, în etapa de licitație, un alt contract de investiții care vizează construirea unei săli de sport la Școala IG Duca și suntem cuprinși pe lista de investiții în noul program național atribuit CNI, prin care vor fi modernizate drumuri locale și județene, program în care Petroșaniul are pe lista sinteză aprobată un număr de 6 străzi ”, a mai spus Tiberiu Iacob Ridzi, primarul municipiului Petroșani.