Președintele CJH, Laurențiu Nistor evaluează în teren stadiul investițiilor publice din județ

Home Administrație Președintele CJH, Laurențiu Nistor evaluează în teren stadiul investițiilor publice din județ
Președintele CJH, Laurențiu Nistor evaluează în teren stadiul investițiilor publice din județ

Stadiul lucrărilor la trei importante obiective de investiții ale Consiliului Județean Hunedoara a fost evaluat, în cadrul unei vizite la fața locului, de noul președinte al instituției, Laurențiu Nistor. Este vorba despre lucrările care vizează modernizarea Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, a Castelului Nopcsa din Sântămărie Orlea și a drumului județean DJ 687 Hunedoara – Călan, toate aceste investiții fiind derulate cu fonduri europene.

Lucrările de reabilitare a Casei de Cultură din municipiul Hunedoara, începute în luna iulie a acestui an au avansat și, potrivit reprezentanților societății care execută lucrarea, exteriorul clădirii va fi finalizat în luna decembrie a anului în curs. Similar, și proiectul de restaurare a Castelului Nopcsa din Săcel, comuna Sântămărie Orlea, proiect finanțat prin PNDL, este în grafic.

Pe șantierul de modernizare a DJ 687 Hunedoara – Călan, lucrările sunt în grafic și au ajuns la un progres fizic de 70%. Modernizarea celor 9 kilometri se face printr-un proiect cu finanțare europeană accesat de Consiliul Județean Hunedoara.

”Am programat o vizită de lucru în mai multe localități din județ, unde Consiliul Județean Hunedoara derulează proiecte de investiții finanțate din bugetul propriu și din fonduri nerambursabile, pentru a analiza modul în care se respectă graficul de implementare a acesteia. Acolo unde au fost identificate întârzieri sau nereguli în execuția lucrărilor, împreună cu proiectanții, diriginții de șantier și constructorii am stabilit terme clare de recuperare sau de remediere a problemelor după caz. În această vizită de lucru am fost însoțit de administratorul public al județului Hunedoara, Costel Avram, și de angajați din cadrul Consiliului Județean Hunedoara. De asemenea, alături de noi au fost și primarii Dan Bobouțanu (Hunedoara) și Dumitru Oprean (Sântămărie Orlea) cărora le mulțumesc pentru implicare”, a declarat Laurențiu Nistor.

În programul inspecției investițiilor publice ale CJH a fost inclus și DJ 709F Cabana Rusu-Parâng, constatările de pe acest șantier fiind reflectate într-un articol separat.